TELESKOPLØFTERE FOR GRUVER OG STEINBRUDD

Allsidighet og bruksfleksibilitet er de primære egenskapene til teleskopløfterne og de andre maskinene fra Dieci. Takket være anvendelsen av spesielle teknologiske løsninger og kvalitetskomponenter kan de garantere ekstreme ytelser som er nødvendige for eksempel ved arbeid i gruver, stenbrudd og fjelltunneler.
Med det store utvalget av teleskopløftere har man alltid maskinen med de riktige egenskapene for utføring av vedlikeholdsarbeid på transportbånd, kjøreledninger, ventilasjonsanlegg osv., og for å takle de mangfoldige uventede oppgavene som er vanlig i dette arbeidet.
Gigant-dumperne er spesielt utviklet for gruvearbeid, har stor lastekapasitet og absolutt unike egenskaper når det gjelder robusthet og brukervennlighet.

GRUVER, STEINBRUDD OG FJELLTUNNELER

Mineralutvinning fra gruver og steinbrudd er en av primærnæringene, og begynte faktisk før jordbruket. Selv om det dreier seg om et arbeid med stor miljøpåvirkning, er det grunnlaget for alle de andre produksjonsaktivitetene, og dermed for utviklingen av det moderne samfunnet og vår velferd.

Det finnes fire grunnmetoder for utvinning av mineraler: fra gruver eller fra steinbrudd, som er de vanligste, eller fra underjordiske gruver som man kommer til via sjakter eller gallerier. Den siste metoden er utvinning av mineraler og brennstoff via borebrønner.

Forskjellen mellom gruver og steinbrudd avhenger stort sett av hvilket materiale som “høstes” (innen gruvedrift kalles systematisk utnyttelse av steinbrudd og gruver for høsting): fra gruvene utvinner man metallholdige mineraler, edelstein, ildfast stein og brennstoff; fra steinbruddene marmor, prydstein og byggestein som sand, grus og torv.

Enten det dreier seg om steinbrudd, gruver eller tunneler, har dette arbeidet tre ting felles: de ekstreme forholdene, farlighetsgraden og det tunge arbeidet.

Takket være erfaringen fra disse bransjene samt kontinuerlige tilbakemeldinger fra kundene våre, har Dieci utviklet en serie med spesialmaskiner og -utstyr spesielt beregnet på denne typen arbeid: tungt, ekstremt og farlig.

Allsidighet, styrke, kompakt størrelse, jevne bevegelser, brukervennlighet og tekniske tiltak ad hoc er en garanti for å oppnå optimale resultater under ekstreme forhold.

Diecis senter for forskning og utvikling er konstant på leting etter bedre løsninger når det gjelder estetikk og ergonomi: det endelige resultatet er en blanding av design og komfort.

Faste teleskopløftere

Leddede teleskopløftere

Roterende teleskopløftere

Byggebransjen

Latest news

A mining telehandler: discover the customisations on the Samson 45.8

Telehandlers intended for use in mines need special equipment. Discover the equipment on the Samson 45.8, which has been customised for the Impala Platinum mine in South Africa.

BRUKSSEKTORER FOR TELESKOPTRUCKER FOR GRUVEDRIFT

Underjordiske gruver

I alle gruveanlegg er håndtering og vedlikehold alltid et omfattende arbeid, da det stjeler dyrebar tid fra produksjonsprosessene.
Overalt der det brukes tungmaskiner, vil Dieci alltid være behjelpelige med å levere ideer, kjøretøy og utstyr som kan utføre og fremskynde alt det nødvendige arbeidet: teleskopløftere til håndtering av personer og ting, smidige og kompakte betongbiler som er perfekte for trange steder, kraftige dumpere til avhending av materialer.

Overflategruver og -steinbrudd

Det vanlige vedlikeholdet blir et veritabelt kjempearbeid i overflategruver og -steinbrudd dersom man ikke har passende utstyr.
Ved bruk av teleskopløftere og andre maskiner fra Dieci blir dette arbeidet utført raskere og enklere. Den naturlige allsidigheten som alltid har kjennetegnet Dieci, har i årenes løp gjort det mulig å produsere spesifikt utstyr for alle oppgavetyper: vedlikehold av sylindre, demontering av dekk, håndtering av rør for pæling, transport og lasting av semi-bearbeidede marmorplater. Håndtering av stor og tung last er dagligkost for Dieci-maskinene.

Tunnelbygging

Når det gjelder typen arbeid kan også bygging av fjelltunneler og gallerier likestilles med utvinning. Gallerier, tunneler og fjelltunneler blir gravd ut inne i fjell for å forbedre vei- eller jernbaneforbindelsene. Også i denne bransjen gjør Diecis erfaring og maskinenes allsidighet det mulig å bruke teleskopløfterne som altmuligmaskin på ulike områder.
Noen egenskaper, som for eksempel lengden på armen, løftekraften, bevegeligheten og rotasjonsmuligheten, gjør Dieci-maskinene velegnet i utstyrsfasen i galleriene, når det installeres ledninger for energi, belysning, kommunikasjon og først og fremst rør for den forserte ventilasjonen, uunnværlig flere kilometer fra galleriinngangen.

accorgimenti-tecnici-2

Tekniske tiltak

Selvnivellerende stabilisatorer
Enkelte teleskopløftermodeller har selvnivellerende stabilisatorer. Disse er perfekte for bruk ved sikring av fjellvegger og gjør det enklere å plassere teleskopløfteren på ujevne underlag.

Ekstra luftefiltre
Disse ekstrafiltrene tilføyes til luftesystemet i førerhuset for å unngå at føreren puster inn potensielt farlige stoffer.

Maskiner sertifisert som “eksplosjonsmotstandige”
Spesialmaskinene i serien for “tunnelbygging” blir sertifisert som “eksplosjonsmotstandige” for å kunne brukes under jorden.

.

Spesialutstyr

Sylinderklype

Denne klypen er konstruert for håndtering av ulike sylindertyper. Muligheten for å rotere og vippe klypen gjør den uunnværlig ved vedlikehold av store maskiner som f.eks. dumpere og gravemaskiner i gruver.

Dekk-klype

En klype som er spesielt beregnet på håndtering av ulike dekktyper. Takket være muligheten for å rotere og vippe klypen, kan den enkelt og raskt håndtere store dekk.

Skinneklype

Dette tilbehøret er spesielt beregnet på plassering av skinner som tilslutt danner støttebuene i tunneler og gallerier. Muligheten for å vippe klypen øker arbeidsnøyaktigheten under leggingen. Klypen kan justeres for å tilpasses ulike skinnetyper.

Rørklype

Tilbehør som er beregnet på transport av rør i forskjellige lengder og seksjoner. Brukes først og fremst i oljebransjen og ved miljøsanering.

Personkurver

Dieci-serien med personkurver kan tilfredsstille ethvert behov: kurv med frontåpning, uttrekkbar kurv med frontåpning, trekantet kurv med hydraulisk rotasjon, kurv med positiv/negativ kranarm slik at operatøren kan komme under maskinens gangnivå. I tillegg finnes det en trekantet kurv som er spesialkonstruert for bruk i gallerier og fjelltunneler, med hydraulisk rotasjon og beskyttelsestak.

SERIEN MED TELESKOPLØFTERE FOR GRUVEDRIFT

Apollo

Apollo er teleskoptrucken med fast arm for industri- og byggebransjen, med enestående egenskaper, svært allsidig og letthåndterlig: Den er “minitrucken”, utviklet for trange og vanskelige steder.
Det store utvalget av tilbehør som kan monteres på denne maskinen, løftekroker, klyper av ulike slag, graveskuffer og materialskuffer, vinsjer og kurver gjør den til en flerfunksjonsmaskin.

Førerhuset er ROPS – FOPS godkjent, svært rommelig for løftere i denne kategorien, og garanterer høy komfort. Døren er laget av et innovativt materiale, DSCS, ultralett kompositt, med en meget høy isoleringsevne både når det gjelder vær og støy. Resultatet er et førerhus med høy komfort og bekvemmelighet.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Dører i DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

DEDALUS-modellene med teleskopløftere er spesielt egnet for vedlikeholdsarbeid på veier, i historiske bykjerner og i kjellere.
Maskinen er liten og kompakt, produsert med økende kapasiteter og høyder, og skiller seg ut med sine håndteringsegenskaper, styrke, presisjon og sine jevne, flytende bevegelser.
Denne teleskoptrucken kan utstyres med den nye FNR-joysticken, som takket være en enkel håndbevegelse styrer alle maskinens arbeidsfunksjoner, samtidig som den øker sikkerheten og nøyaktigheten.

Førerhuset er ROPS-FOPS godkjent og det kan også utstyres med et kraftig klimaanlegg som fordeler luften perfekt inne i førerhuset.
Alle maskinens driftsparametre overvåkes av en omborddatamaskin med LCD-skjerm.

 • Ny enspaks CAN-bus joystick
 • Hydrostatisk 2-girs transmisjon
 • Ny FNR-joystick – ekstrautstyr
 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Icarus

ICARUS-familien med teleskopløftere er spesielt egnet for store arbeidsoppgaver i bygge- og industribransjen takket være sine egenskaper: robusthet, styrke og løftehøyder.
Motorpanseret er spesielt utviklet for å redusere støy og optimalisere varmespredningen. Da ICARUS ofte brukes i støvete omgivelser er den utstyrt med et støvforfilter festet på luftfilteret. Dette forhindrer inhalering av støv og abrasive partikler, og fører også til at motoren blir mer effektiv og varer lengre.

Førerhuset, ROPS –FOPS godkjent, er meget bekvemmelig, klimaanlegget kan forsterkes på forespørsel og det kan monteres nye seter med automatisk fjæring.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Forfilter festet på luftfilteret
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Samson

SAMSON teleskoptruckene er robuste og kraftige maskiner, og disse egenskapene gjør den spesielt egnet for tungt og intensivt arbeid både i bygge- og industrisektoren, for dem som har behov for stor løftekapasitet.
Den er spesielt egnet til lasting og lossing av tunge materialer takket være tiltebevegelsen med motvektsstang som gjør det mulig å øke rotasjonsvinkelen betydelig på gaffelholderen og dette er spesielt nyttig hvis kombinert med skovlen.

Klimaanlegget kan forsterkes og førerhuset er ROPS – FOPS godkjent, omborddatamaskinen er utstyrt med LCD-skjerm.

Denne serien med teleskopløftere kan utstyres med VS Vario System EVO2-transmisjonen med 4 kjøremoduser: “Automotive” “Loader” “Creeper” og “ECO” samt en proporsjonal 4-i-1 joystick samt en “load sensing”-pumpe med variabel fortrengning som øker bevegelseshastigheten og gjør det mulig å utføre inntil 4 bevegelser samtidig.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • VS Vario System EVO2-transmisjon
 • Proporsjonal 4-i-1 joystick
 • “Load sensing”-pumpe med variabel fortrengning
 • Kraftig klimaanlegg
 • Digitalt speedometer
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Zeus

Disse modellene er teleskoptrucker for byggebransjen som kombinerer kraft og smidighet for å håndtere tung last på trange steder. ZEUS er utstyrt med en hydrostatisk transmisjon kombinert med en pedalbetjent “INCHING”-kontroll, som gjør at maskinen kan kjøre sakte selv om motoren går på fullt turtall.

Tiltebevegelsen er utstyrt med motvektsstang som gjør det mulig å øke rotasjonsvinkelen betydelig på gaffelholderen. I tillegg er utkjørings-sylinderen plassert inne i armen. Disse egenskapene gjør den sikker og komfortabel under lasting og lossing. Førerhuset er utviklet for arbeid på byggeplasser og utstyrt med alle nødvendigesikkerhetsinnretningerROPS –FOPS godkjent og klargjort for et eventuelt kraftig klimaanlegg der klimaforholdene er vanskelige. På forespørsel kan det monteres nye seter med automatisk fjæring.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Pedalbetjent “inching”-kontroll
 • Hydrostatisk transmisjon
 • Kraftig klimaanlegg – ekstrautstyr
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Hercules

HERCULES-familien består av kraftige teleskoptrucker som markedsføres som “gigantmaskiner”. De har alle “plussegenskapene” når det gjelder sikkerhet, håndterlighet og komfort, i tillegg til meget avanserte hydraulikkløsninger.
Disse teleskopløfterne er i stand til å få mest mulig ut av styrken sin på store byggeplasser, i steinbrudd og gruver, på havner og skipsverft, samt ved “tungt” arbeid generelt sett. De styrer drivstofforbrenningen optimalt og har et betydelig redusert forbruk, takket være SCR-teknologien for behandling av eksosgass (selektiv katalytisk reduksjon), og er utstyrt med hydrostatisk transmisjon og midtdifferensial som kompenserer for rulleforskjellen på hjulene på for- og bakakselen og minimerer på denne måten belastningene og oppnår en høyere drivstoffbesparelse.
Den er i tillegg utstyrt med en elektronisk betjent proporsjonal “load sensing- flow sharing”-fordeler og en pedalbetjent “INCHING”-kontroll som gjør at maskinen kan kjøre sakte selv om motoren går på fullt turtall.

 • SCR, selektiv katalytisk reduksjon
 • Hydrostatisk transmisjon
 • Midtdifferensial
 • Elektronisk betjent proporsjonal “Load Sensing- Flow Sharing” fordeler
 • Pedalbetjent “inching”-kontroll

Pegasus

PEGASUS er en roterende teleskopløfter, rotasjonen kan være både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig (400°). Denne trucken kan utstyres med et stort utvalg av tilbehør som gjør den egnet til å utføre mange forskjellige arbeidsoppgaver, en enkelt maskin kan fungere som teleskoptruck, luftplattform og kran.
Pegasus /400° modellen
, utviklet spesielt for utleiemarkedet, har en ikke- kontinuerlig rotasjon på 400°, den er enkel i bruk, robust, pålitelig og har en komplett seire med sikkerhetsutstyr, inklusiv en lastbegrenser og avanserte instrumenter for total kontroll over maskinen under alle forhold enten det gjelder kraft, last, terreng og hastighet.

Pegasus med kontinuerlig rotasjon på 360° er, i tillegg til alle egenskapene til 400° modellen, utstyrt med stabilisatorer for automatisk nivellering, og et elektronisk kontrollsystem (fremstilt med CAN-bus-teknologi) som gjør det mulig å arbeide i alle stillinger. Systemet regner faktisk ut de optimale arbeids- og sikkerhetsparametrene med en grundig undersøkelse i sanntid av hvileflaten, stabilisatorenes stilling og lasten, og får på denne måten full kontroll over arbeidsforholdene.
I tillegg til standardutstyret kommer den nye hydrauliske load sensing / flow sharing-fordeleren og et nytt roterende ledd med integrert rotasjonssensor.

Den kapasitive joysticken med tilstedeværelsessensor er presis og følsom, og kan brukes til justering/reduksjon av tårnets rotasjonshastighet.

Med systemet for automatisk inversjon av betjeningskontrollene kan man kjøre med tårnet rotert inntil 180°, for lettere å kunne forflytte seg på trange arbeidsplasser.

“Ecowork”-systemet kombinert med joysticken gir større drivstoffbesparelse ved å bruke dieselmotorens kraft kun når det er nødvendig.

Den allerede enestående komforten i førerhuset (ROPS –FOPS godkjent og utstyrt med alle nødvendige sikkerhetsinnretninger pluss klimaanlegg) forbedres ytterligere ved bruk av et nytt SMART-navigeringssystem som har kontroll over maskinens viktigste elektroniske funksjoner: Kjøremodus, kontroll av minimumsomdreininger, kjørehastighet og diagnostisering.

 • Både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig rotasjon (400°)
 • Lastbegrenser
 • Stabilistorer med automatisk nivelleringsfunksjon
 • Load Sensing / Flow Sharing hydraulikkfordeler
 • Kapasitiv joystick med tilstedeværelsessensor
 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Smart-navigeringssystem

Pivot

Motoren (bak) er installert i lengderetningen, for bedre tilgjengelighet under vedlikehold, med utmerket sikt i siden og bak.
Alle vitale deler, som kardanskaftet og forlengelsessylinderen, er i en beskyttet posisjon, tapper og bøsninger er beskyttet av «Long Life» -tetninger. Bremsesystemet er servostøttet og «Inching» -pedalen gir full kontroll over fremoverhastigheten selv med motoren ved maksimale turtall.
Sikkerhets- og løfteutstyret inkluderer en lastbegrenser.
Førerhuset, en av de laveste i sin kategori i forhold til bakken, er ROPS – FOPS-godkjent, utstyrt med alle sikkerhetsinnretninger, og designet for å sikre høy komfort, med soltak, TFT-fargeskjerm og kapasitiv joystick med død mann sensor. Den kan også utstyres med et forbedret klimaanlegg som gir perfekt diffusjon av luft inne i kupeen.
 • «Inching» pedalkontroll
 • Lastbegrenser
 • «Long Life» sel
 • ROPS – FOPS-godkjent førerhus

Betongbiler

Diecis betongbil er spesielt prosjektert for tung og intensiv bruk. Dette er den største italienske, hydrostatiske betongbilen, med en betongproduksjon på tilsvarende 100 m³ på kun 5 arbeidstimer.

F7000 CCS er prosjektert for tung og intensiv bruk, og er i tillegg godkjent for kjøring på vei med full last.

Maskinen kan utstyres med:

 • selvlåsende foraksel,
 • elektrisk eller mekanisk 2-takts gir,
 • hydrostatisk transmisjon,
 • 4-hjulsstyring med bremsing på alle hjulene,
 • oljebadede skivebremser,
 • høydejusterbart utkast som kan dreies 180°
 • elektronisk veiesystem med skriver eller med hydraulisk måling
 • høytrykkspumpe
 • lyddempet lukket førerhus med oppvarming
 • lastekasse for tørrmaterialer

Det utprøvde designet med spiralblad gjør det mulig å oppnå en jevn blanding over det hele

Det tykke stålet som er brukt for blandetrommelen gjør at denne ikke deformerer seg over tid. Det selvlastende blandebladet arbeider helt automatisk ved tilberedning av blandingen, selv på steder som er langt unna betongsentre der påfyllingen skjer.

Førerhuset, på toppen når det gjelder ergonomi, komfort og sikkerhetsfunksjoner, er ROPS-FOPS godkjent og utstyrt med vendbar førerplass.

Dumpers

DUMPERNE fra Dieci er allsidige, praktiske, lette og manøvrerbare maskiner med økende lastekapasitet. Hver modell har sine spesifikke egenskaper som er spesielt utviklet for å tilfredsstille ulike arbeidsbehov.

Maskinene er perfekte for forflytning av materialer på byggeplasser eller i industrisektoren, og kan utstyres med selvlastende skuffe som gjør disse DUMPERNE selvstendige under fylling av lastekassen.

Den leddede styreakselen gir en liten svingradius for lett å kunne bevege seg rundt på byggeplassene, og maskinen kan utstyres med valgbar styring, på alle 4 hjulene, krabbestyring eller kun på 2 hjul.
Takkonstruksjonen med veltebøyle er ROPS – FOPS godkjent, førerhuset er utviklet for å gi høy komfort og er utstyrt med en vendbar førerplass.

Sammenlign modellene i Dieci-serien