TELESKOPLØFTERE FOR BYGGEBRANSJEN

Teleskopløfteren for byggebransjen er en maskin som brukes til å forflytte, transportere og løfte både last og personer. Løfteren kan være fast eller roterende alt etter om den er utstyrt med et roterende tårn.
Teleskopløfteren er en svært allsidig maskin som kan erstatte gaffeltrucker, luftplattformer (PLE) og kraner.
Sammenlignet med gaffeltrucker kan den nå høyere opp og har lengre rekkevidde takket være teleskoparmen. Den har bedre sikt da armen er plassert på siden og garanterer fremkommelighet på ujevnt terreng.
Dersom teleskoptrucken utstyres med personkurv, kan den fungere som luftplattform og på denne måten garantere bedre stabilitet og lastekapasitet samt en arbeidsplattform på inntil 6 m. Dersom den utstyres med løftekrok eller vinsj, kan den i mange tilfeller erstatte en kran. Med en skovl egner den seg for forflytning av tørrmaterialer på bakken.
En teleskopløfter er derfor en maskin som egner seg til å utføre mange forskjellige arbeidsoppgaver. Den er robust og lett manøvrerbar selv på trange steder takket være de 2 styreakslene.
Med det store utvalget av Dieci teleskopløftere kan man dessuten velge den som er mest egnet for behovene på hver enkelt byggeplass. Den er enkel og intuitiv i bruk og personellet er klar til å begynne arbeidet med en gang, og det høye sikkerhetsnivået gjør at man kan arbeide helt trygt.

DIECI-SERIEN MED TELESKOPLØFTERE FOR BYGGEBRANSJEN

Alle byggefirmaer eller utleiere kan finne akkurat de kapasitetene og løftehøydene de leter etter taket være en helt unik maskinserie som tilfredsstiler alle behov når det gjelder forflytning og løfting.
I tillegg finnes det mange muligheter for å utstyre teleskoptruckene med tilbehør og brukertilpasse maskinene.

FASTE TELESKOPLØFTERE

LEDDEDE TELESKOPLØFTERE

ROTERENDE TELESKOPLØFTERE

BYGGEBRANSJEN

ET NYTT NIVÅ AV KOMFORT OG TEKNOLOGI: FØRERHUS I GIUGIARO DESIGN

Førehusene på Diecis teleskopløftere har alltid vært et konsentrat av komfort og funksjonalitet, som er forbundet med denne stilen som er kjent over hele verden. I det nye førerhuset 2018 for AGRI-serien har vi ønsket å fremheve konseptet om Made in Italy med touch av en av de mest berømte italienske designerne: Giugiaro Design.

Cabina Giugiaro | Sollevatori ed Elevatori Telescopici Dieci

Leier du ut byggemaskiner?

Oppdag den nye serien med teleskopløftere for byggebransjen med kjøpsbetingelser som er spesielt beregnet på utleietjenesten.

BRUKSSEKTORER FOR TELESKOPTRUCKER FOR BYGGEBRANSJEN

Byggearbeid

Enten det dreier seg om nye konstruksjoner, tak, bekledninger eller restruktureringer og restaureringer, er teleskopløfteren nå en uunnværlig maskin ved bygging.
Diecis teleskoptrucker, som er en svært fleksibel serie, brukes ofte i denne sektoren da de er robuste og enkle å bruke på forskjellige områder og i ulike situasjoner. De har en løftehøyde som går fra 5,78 m til 30 m og en lastkapasitet som går fra 2500 kg til 23000 kg og kan takle svært varierte behov for løfting og forflytning.
Takket være det tilgjengelige tilbehøret (gafler, skovler, løftekroker, kurver, taljer, vinsjer, kranforlengere med krok) kan teleskopløfteren fungere som gaffeltruck, luftplattform eller kran, og kan enkelt håndtere tørrmaterialer som grus, jord og murstein.
Egenskaper som også verdsettes høyt i byggesektoren er sikkerhetssystemene som forhindrer feil og brukervennligheten. Utstyret blir faktisk ofte brukt av forskjellige arbeidsteam som må lære å manøvrere maskinen på kort tid og på en trygg måte.

Sollevatori ed Elevatori telescopici Edilizia Dieci
Sollevatori ed Elevatori grandi strutture Dieci

Montering av store strukturer og konstruksjon av anlegg

En teleskopløfter for byggebransjen kan også brukes til konstruksjonarbeid som strengt tatt ikke angår byggebransjen, som konstruksjon av store midlertidige strukturer (tribuner for begivenheter, konsertscener, stands for manifestasjoner, tivoli osv.) eller montering av store anlegg for fornybare energikilder, som parker med solcellepaneler eller vindmøller.

Forflytning av de store vindmøllebladene, for eksempel, er vanskelig og svært delikat: Bladene må festes og løftes opp etter tyngdepunktet for å flytte dem fra lagringsplassen til monteringsstedet. Denne oppgaven utføres helt trygt og sikkert av Diecis teleskoptrucker takket være forskjellige kontrollenheter som gjør det mulig å styre en stor løftekraft med maksimal presisjon.
I tillegg gjør muligheten for å arbeide med letthet i ujevnt terreng eller på trange steder disse maskinene perfekte for bedrifter som må takle byggeplasser med svært ulike landformer eller montere strukturer i bysentre.

Vi må ikke glemme at en teleskoptruck for byggebransjen kan utstyres med ulike tilbehør (gafler, skovler, løftekroker, personkurver og materialkurver, taljer, kranforlengere med krok) som gjør den til en flerfunksjonsmaskin.

Gallerier og tunneler

Dieci-maskinene og teleskopløfterne for byggebransjen har alltid vært uunnværlige ved arbeid inne i gallerier/tunneler. I tillegg til robustheten og de høye sikkerhetsstandardene kan spesialmaskinene i “tunneling”-linjen gjøres “eksplosjonsbeskyttede” og oppnå alle nødvendige sertifiseringer for å arbeide i gallerier/tunneler.
Spesialutstyr som for eksempel armklype for montering av støttebuer og tunnel-kurver er utviklet over årene på spesifikk forespørsel fra kundene (alltid i overensstemmelse med gjeldende bestemmelser) og gjør det mulig og sikkert å utføre arbeidsoppgaver som før var vanskelige og farlige.
Sollevatori ed Elevatori telescopici gallerie e trafori Dieci
Sollevatori ed Elevatori miniere e cave Dieci

Gruver og steinbrudd

Allsidighet og bruksfleksibilitet er de primære egenskapene til teleskopløfterne og de byggmaskinene fra Dieci. Takket være anvendelsen av spesielle teknologiske løsninger og kvalitetskomponenter kan de garantere ekstreme ytelser som er nødvendige for eksempel ved arbeid i underjordiske gruver og stenbrudd.
Med det store utvalget av roterende teleskopløftere har man alltid maskinen med de riktige egenskapene for utføring av vedlikeholdsarbeid på transportbånd, kjøreledninger, ventilasjonsanlegg osv. De selvnivellerende stabilisatorene montert på enkelte teleskopløfter-modeller er perfekte for fjellsikring. I tillegg forhindrer de ekstra luftfiltrene i førehuset at føreren puster inn potensielt farlige stoffer.
Gigant-dumperne er spesielt utviklet for gruvearbeid med last på inntil 8 m³ og har absolutt unike egenskaper når det gjelder robusthet og brukervennlighet. Som de andre spesialmaskinene i Diecis linje for “tunneling, utviklet basert på erfaring og spesielle behov i denne sektoren, kan disse sertifiseres som “eksplosjonsbeskyttede”, for å kunne brukes under jorden.
Når det gjelder overflategruver har vi spesielle maskiner og utstyr for alle anvendelsestyper: Vedlikehold av sylindre, håndtering av rør for pæling, transport og lasting av marmorplater, og mye annet.

Logistikk, havner og flyplasser

Når det gjelder forflytning finnes det ikke noe bedre enn en teleskopløfter fra Dieci! Og når vi snakker om forflytning, kan vi ikke unngå å nevne logistikksektoren.
Motivene for å velge en teleskoptruck fra Dieci er mangfoldige: Sikkerhetssystemer, god sikt fra førerhuset under transport, lite støy, brukervennlighet, firehjulstrekk for vintermånedene og kaldt klima, komfort i førerhusene, joystickens nøyaktighet, en kompakt og smidig maskin. Logistikksektoren har spesielle behov når det gjelder lastekapasitet og muligheten for håndtere lasten: Hyppig forflytning av voluminøs last på steder som ofte er trange.

I det store utvalget av Dieci-maskiner hjelper oss, med lastekapasiteter som går fra 2500 kg til 23000 kg og løftehøyder inntil 30 m, er det helt sikkert mulig å finne den perfekte maskinen for ditt forflytningsbehov.

Av samme grunn brukes våre teleskoptrucker også på havner og flyplasser for manøvre som for eksempel forflytning av flyene ved regelmessig vedlikehold, eller transport av materiale som må føres ombord fra de ulike lagrene til flydokken.

I disse situasjonene setter man ekstra pris på de tallrike tilbehørene (gafler, skovler, løftekroker, personkurver og materialkurver, taljer, kranforlengere med krok) som gjør trucken til en flerfunksjonsmaskin som også kan dekke vedlikeholdsbehovet på disse strukturene.

Sollevatori ed Elevatori porti e aeroporti Dieci
Sollevatori ed Elevatori circuiti auto Dieci

Andre bruksområder: racerbaner, vedlikehold av grøntområder, snøfjerning, forsvar og sivilforsvar

For å kunne forstå hvor allsidig en teleskopløftere for byggebransjen er, er det tilstrekkelige å liste opp noen bruksområder som vi har funnet og som er utenfor byggesektoren. Kraften og manøvrerbarheten kombinert med det store utvalget av tilbehør gjør denne maskinen til en joker i mange vanskelige situasjoner. Nedenfor finner du noen tilfeller som Diecis teleskoptruck har løst på en beundringsverdig måte:

 • Vedlikehold av grøntområder høyt over bakken
  Takket være bruken av Kinshofer KM 634-0.35-3Z klypen på teleskoparmen på en Pegasus 45.30 truck var det mulig å kutte topp og greiner på svært høye trær.
  Løfteren har en rotasjon på 360°, en kapasitet på 4500 kg og en rekkevidde i høyden på maks. 29,6 meter, og den roterende klypen/hydrauliske sagen kuttet den greinen og holdt den samtidig fast med de hydrauliske klørne og satt så greinen ned på bakken. Slik ble dette vanskelige og farlige arbeidet fullført helt trygt selv i nærheten av bygninger.
 • Racerbaner
  Spania Grand Prix,  il Rallycross-mesterskapet 2018, Russland Grand Prix 2018, Motorsykkel GP 2017, dette er noen av de store sportsbegivenhetene der det er tatt i bruk teleskopløftere fra Dieci for lasting og lossing av maskiner og materialer eller for å fjerne krasjede maskiner fra banen. Maskinen er letthåndterlig, rask og allsidig og tilpasser seg racerbanens behov. 
 • Snøfjerning
  Takket være motorkraften, den hydrostatiske transmisjonen med variabel fortrengningspumpe samt det faktum at vekten er godt fordelt på store arbeidshjul, kan en teleskopløfter fra Dieci (utstyrt med skovl og selvnivellerende snøskjær) lett fungere som en snøplog  og rydde vekk snø raskt og trygt på plasser og tilførselsveier. Takket være teleskoparmen er det også mulig å rydde tak som trues av den store snømengden vekten.
 • Forsvaret og sivilforsvaret
  På grunn av allsidigheten og det store utvalget blir Diecis teleskopløftere ofte brukt til ulike arbeidsoppgaver i hæren  og sivilforsvaret

DIECI-SERIEN MED TELESKOPLØFTERE FOR BYGGEBRANSJEN

Apollo

Apollo er teleskoptrucken med fast arm for industri- og byggebransjen, med enestående egenskaper, svært allsidig og letthåndterlig: Den er “minitrucken”, utviklet for trange og vanskelige steder.
Det store utvalget av tilbehør som kan monteres på denne maskinen, løftekroker, klyper av ulike slag, graveskuffer og materialskuffer, vinsjer og kurver gjør den til en flerfunksjonsmaskin.

Førerhuset er ROPS – FOPS godkjent, svært rommelig for løftere i denne kategorien, og garanterer høy komfort. Døren er laget av et innovativt materiale, DSCS, ultralett kompositt, med en meget høy isoleringsevne både når det gjelder vær og støy. Resultatet er et førerhus med høy komfort og bekvemmelighet.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Dører i DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

DEDALUS-modellene med teleskopløftere er spesielt egnet for vedlikeholdsarbeid på veier, i historiske bykjerner og i kjellere.
Maskinen er liten og kompakt, produsert med økende kapasiteter og høyder, og skiller seg ut med sine håndteringsegenskaper, styrke, presisjon og sine jevne, flytende bevegelser.
Denne teleskoptrucken kan utstyres med den nye FNR-joysticken, som takket være en enkel håndbevegelse styrer alle maskinens arbeidsfunksjoner, samtidig som den øker sikkerheten og nøyaktigheten.

Førerhuset er ROPS-FOPS godkjent og det kan også utstyres med et kraftig klimaanlegg som fordeler luften perfekt inne i førerhuset.
Alle maskinens driftsparametre overvåkes av en omborddatamaskin med LCD-skjerm.

 • Ny enspaks CAN-bus joystick
 • Hydrostatisk 2-girs transmisjon
 • Ny FNR-joystick – ekstrautstyr
 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Icarus

ICARUS-familien med teleskopløftere er spesielt egnet for store arbeidsoppgaver i bygge- og industribransjen takket være sine egenskaper: robusthet, styrke og løftehøyder.
Motorpanseret er spesielt utviklet for å redusere støy og optimalisere varmespredningen. Da ICARUS ofte brukes i støvete omgivelser er den utstyrt med et støvforfilter festet på luftfilteret. Dette forhindrer inhalering av støv og abrasive partikler, og fører også til at motoren blir mer effektiv og varer lengre.

Førerhuset, ROPS –FOPS godkjent, er meget bekvemmelig, klimaanlegget kan forsterkes på forespørsel og det kan monteres nye seter med automatisk fjæring.

 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Forfilter festet på luftfilteret
 • Tilgjengelig med det nye førerhuset fra Giugiaro Design

Hercules

HERCULES-familien består av kraftige teleskoptrucker som markedsføres som “gigantmaskiner”. De har alle “plussegenskapene” når det gjelder sikkerhet, håndterlighet og komfort, i tillegg til meget avanserte hydraulikkløsninger.
Disse teleskopløfterne er i stand til å få mest mulig ut av styrken sin på store byggeplasser, i steinbrudd og gruver, på havner og skipsverft, samt ved “tungt” arbeid generelt sett. De styrer drivstofforbrenningen optimalt og har et betydelig redusert forbruk, takket være SCR-teknologien for behandling av eksosgass (selektiv katalytisk reduksjon), og er utstyrt med hydrostatisk transmisjon og midtdifferensial som kompenserer for rulleforskjellen på hjulene på for- og bakakselen og minimerer på denne måten belastningene og oppnår en høyere drivstoffbesparelse.
Den er i tillegg utstyrt med en elektronisk betjent proporsjonal “load sensing- flow sharing”-fordeler og en pedalbetjent “INCHING”-kontroll som gjør at maskinen kan kjøre sakte selv om motoren går på fullt turtall.

 • SCR, selektiv katalytisk reduksjon
 • Hydrostatisk transmisjon
 • Midtdifferensial
 • Elektronisk betjent proporsjonal “Load Sensing- Flow Sharing” fordeler
 • Pedalbetjent “inching”-kontroll

Pegasus

PEGASUS er en roterende teleskopløfter, rotasjonen kan være både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig (400°). Denne trucken kan utstyres med et stort utvalg av tilbehør som gjør den egnet til å utføre mange forskjellige arbeidsoppgaver, en enkelt maskin kan fungere som teleskoptruck, luftplattform og kran.
Pegasus /400° modellen
, utviklet spesielt for utleiemarkedet, har en ikke- kontinuerlig rotasjon på 400°, den er enkel i bruk, robust, pålitelig og har en komplett seire med sikkerhetsutstyr, inklusiv en lastbegrenser og avanserte instrumenter for total kontroll over maskinen under alle forhold enten det gjelder kraft, last, terreng og hastighet.

Pegasus med kontinuerlig rotasjon på 360° er, i tillegg til alle egenskapene til 400° modellen, utstyrt med stabilisatorer for automatisk nivellering, og et elektronisk kontrollsystem (fremstilt med CAN-bus-teknologi) som gjør det mulig å arbeide i alle stillinger. Systemet regner faktisk ut de optimale arbeids- og sikkerhetsparametrene med en grundig undersøkelse i sanntid av hvileflaten, stabilisatorenes stilling og lasten, og får på denne måten full kontroll over arbeidsforholdene.
I tillegg til standardutstyret kommer den nye hydrauliske load sensing / flow sharing-fordeleren og et nytt roterende ledd med integrert rotasjonssensor.

Den kapasitive joysticken med tilstedeværelsessensor er presis og følsom, og kan brukes til justering/reduksjon av tårnets rotasjonshastighet.

Med systemet for automatisk inversjon av betjeningskontrollene kan man kjøre med tårnet rotert inntil 180°, for lettere å kunne forflytte seg på trange arbeidsplasser.

“Ecowork”-systemet kombinert med joysticken gir større drivstoffbesparelse ved å bruke dieselmotorens kraft kun når det er nødvendig.

Den allerede enestående komforten i førerhuset (ROPS –FOPS godkjent og utstyrt med alle nødvendige sikkerhetsinnretninger pluss klimaanlegg) forbedres ytterligere ved bruk av et nytt SMART-navigeringssystem som har kontroll over maskinens viktigste elektroniske funksjoner: Kjøremodus, kontroll av minimumsomdreininger, kjørehastighet og diagnostisering.

 • Både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig rotasjon (400°)
 • Lastbegrenser
 • Stabilistorer med automatisk nivelleringsfunksjon
 • Load Sensing / Flow Sharing hydraulikkfordeler
 • Kapasitiv joystick med tilstedeværelsessensor
 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning
 • Smart-navigeringssystem

Pivot

PIVOT er en leddet teleskopløfter, kompakt og lett, og sammensatt av førsteklasses komponenter. Denne hjullasteren med leddet chassis og teleskoparm er perfekt for arbeid på trange steder, og overalt der det er behov for en kraftig maskin som er rimelig i drift.

Motoren (bak) er montert på langs for bedre tilgang for vedlikehold, og gir god oversikt fra siden og bak.

Alle viktige deler, som f.eks. kardangakselen og utkjørings-sylinderen, er i beskyttede stillinger, bolter og bøssinger er beskyttet med “Long Life” forseglingspakninger. Bremsesystemet er servoassistert og med “inching”-pedalen har du full kontroll over kjørehastigheten selv når motoren er på fullt turtall.

Sikkerhets- og løfteutstyret omfatter en lastbegrenser.

Førerhuset, blant de laveste i forhold til bakkenivået i sin kategori, er ROPS – FOPS godkjent, utstyrt med alle nødvendige sikkerhetsinnretninger og utviklet for å garantere høy komfort, takluke, TFT-fargeskjerm og kapasitiv joystick med tilstedeværelsessensor. Det kan i tillegg utstyres med klimaanlegg som fordeler luften perfekt inne i førerhuset.

 • Pedalbetjent “inching”-kontroll
 • Lastbegrenser
 • “Long Life” forseglingspakninger
 • Førerhus med ROPS – FOPS godkjenning

Betongbiler

Diecis betongbil er spesielt prosjektert for tung og intensiv bruk. Dette er den største italienske, hydrostatiske betongbilen, med en betongproduksjon på tilsvarende 100 m³kun 5 arbeidstimer.

F7000 CCS er prosjektert for tung og intensiv bruk, og er i tillegg godkjent for kjøring på vei med full last.

Maskinen kan utstyres med:

 • selvlåsende foraksel,
 • elektrisk eller mekanisk 2-takts gir,
 • hydrostatisk transmisjon,
 • 4-hjulsstyring med bremsing på alle hjulene,
 • oljebadede skivebremser,
 • høydejusterbart utkast som kan dreies 180°
 • elektronisk veiesystem med skriver eller med hydraulisk måling
 • høytrykkspumpe
 • lyddempet lukket førerhus med oppvarming
 • lastekasse for tørrmaterialer

Det utprøvde designet med spiralblad gjør det mulig å oppnå en jevn blanding over det hele

Det tykke stålet som er brukt for blandetrommelen gjør at denne ikke deformerer seg over tid. Det selvlastende blandebladet arbeider helt automatisk ved tilberedning av blandingen, selv på steder som er langt unna betongsentre der påfyllingen skjer.

Førerhuset, på toppen når det gjelder ergonomi, komfort og sikkerhetsfunksjoner, er ROPS-FOPS godkjent og utstyrt med vendbar førerplass.

Dumpers

DUMPERNE fra Dieci er allsidige, praktiske, lette og manøvrerbare maskiner med økende lastekapasitet. Hver modell har sine spesifikke egenskaper som er spesielt utviklet for å tilfredsstille ulike arbeidsbehov.

Maskinene er perfekte for forflytning av materialer på byggeplasser eller i industrisektoren, og kan utstyres med selvlastende skuffe som gjør disse DUMPERNE selvstendige under fylling av lastekassen.

Den leddede styreakselen gir en liten svingradius for lett å kunne bevege seg rundt på byggeplassene, og maskinen kan utstyres med valgbar styring, på alle 4 hjulene, krabbestyring eller kun på 2 hjul.
Takkonstruksjonen med veltebøyle er ROPS – FOPS godkjent, førerhuset er utviklet for å gi høy komfort og er utstyrt med en vendbar førerplass.

Confronta i modelli della gamma Dieci

ET NYTT NIVÅ AV KOMFORT OG TEKNOLOGI: FØRERHUS I GIUGIARO DESIGN

Førehusene på Diecis teleskopløftere har alltid vært et konsentrat av komfort og funksjonalitet, som er forbundet med denne stilen som er kjent over hele verden. I det nye førerhuset 2018 for AGRI-serien har vi ønsket å fremheve konseptet om Made in Italy med touch av en av de mest berømte italienske designerne: Giugiaro Design.
Interiøret
er laget av soft touch-materialer som i en bil. Det er ekstra mykt, men isolerer samtidig godt mot varme og støy, og reduserer vibrasjonene betraktelig. Utseende og kvalitet kombineres med funksjonalitet: Den myke fargekombinasjonen bidrar til å gjøre førerhuset lysere, sammen med bakbelysningen på pedaler brytere og stigtrinn.
Mye lys og god sikt også mot utsiden med store vindusflater som gir 360 graders oversikt, LED-belysning på førerhus, rundt på maskinen og på armen, svingbare og elektrisk oppvarmede bakspeil samt tre trådløse telekameraer som overvåker selv de mest skjulte stedene.
Vi ønsker å kunne tilby høyest mulig komfort for dem som arbeider, og av denne grunn har vi forbedret den tradisjonelle komforten i Dieci førehusene med bedre plass for beina, justerbart ratt og armlene, tre valgbare fjæringssystemer for setet og et nytt fjæringssystem for hele førerhuset, unikt for teleskoptrucker, som kan dempe de mest ubehagelige svingningene på ujevnt terreng svært effektivt.
Fra forskningsresultater og avanserte undersøkelser innen fluiddynamikk har vi utviklet det nye klimaanlegget som, sammen med tak og bakrute som kan åpnes, garanterer en optimal fordeling av luften og gir en perfekt temperatur hele året.

 • Eksklusivt soft-touch interiør, som i en bil
 • Bedre plass til beina
 • Mulighet for å justere armlene og rattstamme
 • Oppvarmet sete med mulighet for å velge mellom 3 forskjellige fjæringssystemer
 • Lyddempede tak, dashbord og tepper isolerer mot støy utenfra
 • Zero Shock-systemet reduserer svingningene effektivt og gir høy kjørekomfort
 • Dempesystem med integrert justering som består av 4 fester som reduserer støt og risting over det hele
 • Optimalisert klimatisering med 6 dyser pluss taket og bakruten som kan åpnes samt sideruten med elektrisk åpning
 • Dobbelt luftfilter for å holde føreren beskyttet mot støv og lukt
 • Store vindusflater som øker sikten
 • LED-lykter rundt på maskinen og armen
 • Elektriske bakspeil, oppvarmede
 • 7’’ skjerm for å overvåke 3 trådløse telekameraer