Mineraalien louhinta kaivoksista ja louhoksista lasketaan kuuluvaksi alkutuotantoon, joka on saanut alkunsa jo ennen maanviljelyn aloittamista. Vaikka toiminnalla on suuri ympäristövaikutus, se muodostaa perustan kaikelle muulle tuotantotoiminnalle ja tätä kautta yhteiskunnan kehittymiselle ja hyvinvoinnille.
Mineraalien louhinta voidaan jakaa neljään erilaiseen perusmenetelmään. Niitä saadaan kaivoksista tai erittäin pitkistä ja laajoista avolouhoksista tai maanalaisista kaivoksista tai louhoksista, joihin kuljetaan kaivojen tai tunneleiden kautta. Viimeisenä menetelmänä on mineraalien ja polttoaineiden louhinta porakaivojen kautta.
Kaivosten ja louhosten välinen ero riippuu olennaisesti niiden “tuottamasta” materiaalista (kaivostekniikassa tuotantoa sanotaan louhosten ja kaivosten systemaattiseksi hyödyntämiseksi). Kaivoksista louhitaan metallipitoisia mineraaleja, jalokiviä, tulenkestäviä materiaaleja ja polttoaineita ja louhoksista marmoreita, korukiviä ja rakennuskiveä, kuten hiekkaa, soraa ja turvetta.
Olipa kyseessä sitten louhos, kaivos tai tunneli, näille toiminnoille ovat yhteistä äärimmäiset olosuhteet sekä työn vaarallisuus ja raskaus.
Perustuen tältä alalta keräämäänsä kokemukseen sekä asiakkaidensa jatkuvaan palautteeseen Dieci on kehittänyt sarjan koneita ja erikoislaitteita, jotka on tarkoitettu juuri tällaisiin raskaisiin ja vaarallisiin töihin äärimmäisissä olosuhteissa.
Monipuolisuus, tehokkuus, kompakti koko, ketteryys, helppokäyttöisyys sekä käyttötarkoitukseen räätälöidyt tekniset ominaisuudet varmistavat erinomaiset tulokset vaativissa olosuhteissa.
Diecin tutkimus- ja tuotekehityskeskus pyrkii jatkuvasti löytämään esteettisesti ja ergonomisesti parempia ratkaisuja: lopputulos on muotoilun ja mukavuuden yhdistelmä.