TELESKOPTRUCKAR FÖR BYGGNADSBRANSCHEN

Teleskoptruckar för byggnadsbranschen är ett medel som används för att förflytta, transportera och lyfta både laster och personer. Teleskoptrucken kan vara fast eller roterande beroende på om den har ett roterande torn.
Teleskoptrucken är ett mycket mångsidigt fordon som i byggnadsbranschen kan ersätta gaffeltruckar, skyliftar (PLE) och kranar.
I förhållande till gaffeltruckarna kan den nå högre upp och längre tack vare teleskoparmen, den har en större sikt tack vare armens placering på sidan och garanterar tillgänglighet på ojämna marker.
Om teleskoptrucken har en personkorg kan den lätt användas som skylift och garantera en högre stabilitet, bärkapacitetoch dimensioner på arbetsplattformen som kan nå 6 m. Om den har en lyftkrok eller vinsch kan den ersätta en kran i alla slags situationer. Utöver detta kan den hantera stenmaterial tack vare skopan.

En teleskoptruck är därmed en maskin som passar för många olika jobb, den är robust och lätt manövrerbar även i trånga utrymmen tack vare de två styraxlarna.

Det breda utbudet av teleskoptruckar från Dieci gör att du kan välja den som passar bäst för kraven på varje enstaka byggnadsplats. Den lätta hanteringen och den intuitiva användningen gör att personalen snabbt kan sätta igång med arbetet och den höga säkerhetsnivån garanterar att det görs i lugn och ro.

DIECIS SERIE TELESKOPTRUCKAR FÖR BYGGNADSBRANSCHER

Alla byggföretag eller uthyrare kan hitta exakt den bärkraft och lyfthöjd som de letar efter tack vare ett verkligen unikt sortiment av fordon som uppfyller alla slags krav på hantering och lyftning.

Utöver det kan de här teleskoptruckarna fullständigt specialanpassas med tillbehören.

FASTA TELESKOPLASTARE

MIDJESTYRDA TELESKOPLASTARE

TRANSPORTBLANDARE

EN NY KOMFORTNIVÅ OCH TEKNOLOGI: HYTTEN FRÅN GIUGIARO DESIGN

Sedan alltid är hytterna på teleskoptruckarna från Dieci en koncentration av komfort och funktion tillsammans med en stil som utmärker oss över hela världen. Med den nya hytten 2018 för AGRI-serien ville vi framhäva Made in Italy med ett inslag från en av de mest kända italienska designerna: Giugiaro Design.

Cabina Giugiaro | Sollevatori ed Elevatori Telescopici Dieci

Hyr du ut entreprenadfordon?

Upptäck det nya sortimentet teleskoptruckar för byggnadsbranschen med speciella köpvillkor för uthyrning.

ANVÄNDNING AV TELESKOPTRUCKAR INOM BYGGNADSBRANSCHER

Byggarbeten

Oavsett om det handlar om nya konstruktioner, täckningar, beläggningar eller renoveringar och reparationer är teleskopstruckar maskiner som krävs för den moderna byggnadsindustrin.
Tack vare sortimentets flexibilitet används Diecis teleskoptruckar ofta inom den här branschen för deras kraft och lätta användning i olika miljöer och situationer. Med en höjdkapacitet från 5,78 m till 30 m och en bärkapacitet från 2 500 kg till
23 000 kg
kan de hantera många olika lyft- och hanteringskrav.
Tack vare tillgängliga tillbehör (gafflar, skopor, lyftkrokar, korgar, vinschar, stolpar med krok) kan teleskoptrucken användas som gaffeltruck, skylift eller kran och kan lätt hantera material som grus, mark och tegel.
Mycket uppskattade egenskaper inom byggnadsbranschen är även säkerhetssystemen som förhindrar fel och en enkel användning. Ofta används utrustningarna av olika arbetsgrupper som kan manövrera fordonet på bästa sätt på mycket kort tid och i total säkerhet.

Sollevatori ed Elevatori telescopici Edilizia Dieci
Sollevatori ed Elevatori grandi strutture Dieci

Montering av stora strukturer och anläggningskonstruktioner

En teleskoptruck för byggnadsbranschen kan även lätt användas för kontruktionsarbeten som inte är strikt relaterade till byggandsbranschen, som t.ex. konstruktion av stora temporära strukturer (tribuner för evenemang, scener för konserter, montrar för föreställningar, nöjesparker osv.) eller hopsättning av stora anläggningar för förnybar energi som fält med solcellspaneler eller vindkraftparker.
Hanteringen av t.ex. stora vindkraftverk är svår och mycket känslig: bladen måste kopplas från och lyftas vid tyngdpunkten för att flytta dem från förvaringsområdet till utsedda områden. Det här arbetet görs i total säkerhet av Dieci teleskoptruck tack vare de olika styrenheterna som används för att med maximal precision hantera en stor lyftkraft.
Tack vare att de lätt kan arbeta även på ojämna marker eller i trånga utrymmen, är de idealiska fordon för företag som måste tackla mycket olika arbetsplatser p.g.a. den morfologiska strukturen eller montera strukturer i bostadsområden.
En teleskoptruck avsedd för byggnadsbranschen kan även utrustas med olika tillbehör (gafflar, skopor, lyftkrokar, person- och materialkorgar, vinschar, stolpar med krok) som gör den till en multifunktionell maskin.

Tunnlar

Maskiner och teleskoptruckar för byggnadsbranschen från Dieci är sedan alltid nödvändiga för arbeten inne i tunnlar. Utöver kraften och höga säkerhetsstandarder kan specialfordonen i linjen “tunneling” göras “explosionssäkra” och erhålla alla certifieringar som krävs för arbete i tunnlar.
Specialutrustningar som förstärkningsbågar och korgar för tunnlar har utvecklats under åren på kundernas specifika förfrågan, alltid i överensstämmelse med gällande bestämmelser. Det gör att arbeten som tidigare var svåra och farliga, är möjliga och säkra.
Sollevatori ed Elevatori telescopici gallerie e trafori Dieci
Sollevatori ed Elevatori miniere e cave Dieci

Gruvor och stenbrott

Mångsidighet och flexibelt arbete är primära egenskaper hos teleskoptruckar och andra entreprenadfordon från Dieci. Tack vare tillämpningen av specifika tekniska åtgärder och komponenter av kvalitet är de perfekta för att garantera en extrem prestanda som krävs för arbete i underjordsgruvor och stenbrott.
Det breda utbudet av roterande teleskoptruckar gör att du alltid har tillgängliga maskiner med rätt egenskaper för underhållsarbeten med transportband, bärlinor, ventilationssystem osv. Självnivellerande stödben monterade på vissa teleskoptruckmodeller är idealiska för konsolideringsarbetenpå bergväggar. Utöver det undviker ytterligare ventilationsfilter, som installeras i hytten, att operatören kan andas in potentiellt skadliga ämnen.
De giganta dumprarna som specifikt avsetts för gruvarbeten, kan hantera laster på upp till 8 m³ och är absolut unika med tanke på deras kraft och användbarhet. Som övriga specialfordon i Diecis serie avsedda för “tunneling, som skapats efter vår erfarenhet och de specifika kraven i den här branschen, kan de certifieras som “explosionssäkra” för underjordsarbeten.
För öppna stenbrott har vi maskiner och utrustningar som är specifika för varje typ av arbete: underhåll av cylindrar, hantering av rör för pålning, transport och lastning av marmorplattor och mycket mer.

Logistik, hamnar och flygplatser

Gällande hantering finns det inget fordon som är bättre än Diecis teleskoptruck! Och om vi talar om hantering kan vi inte undgå att nämna logistikbranschen.
Orsakerna till valet av en Dieci teleskoptruck är många: säkerhetssystem, stor sikt från hytten under transport, låg bullernivå, lätt användning, fyrhjulsdrift under vintermånaderna och för nordliga longituder, komfort i hytterna, styrspakens precision, fordonets kompakthet och smidighet. Logistikbranschen kräver speciellt en lastkapacitet och manövrerbarhet: stora laster som många gånger förflyttas i ofta små utrymmen.

Diecis breda utbud gör valet lätt med bärkapaciteter från 2 500 kg till 23 000 kg och höjder på upp till 30 m. Du kan med säkerhet hitta det idealiska fordonet för varje specifika hanteringskrav.
Av samma skäl används våra teleskoptruckar även i hamnar och på flygplatser för att t.ex. transportera flygplan för löpande underhåll eller transport av material som ska lastas ombord från de olika depåerna på kajen.

I dessa situationer uppskattas de olika tillbehören (gafflar, skopor, lyftkrokar, person- och materialkorgar, vinschar, stolpar med krok) som som gör teleskoptrucken till en multifunktionell maskin som även kan sörja för underhållskraven i dessa anläggningar.

Sollevatori ed Elevatori porti e aeroporti Dieci
Sollevatori ed Elevatori circuiti auto Dieci

Andra tillämpningsområden: racerbanor, trädgårdsskötsel, snöborttagning, inom försvaret och civilskydd.

För att förstå mångsidigheten hos teleskoptruckar för byggnadsbranschen kan vi räkna upp många användningar som inte ingår i byggnadsbranschen. Kraften och manövrerbarheten hos detta fordon tillsammans med ett brett utbud av tillbehör gör den till en joker i många svåra situationer. Här kommer några fall där Diecis teleskoptruckar lyckades förträffligt:

 • Trädgårdsskötsel på höga höjder
  Tack vare användningen av gripdon Kinshofer KM 634-0.35-3Z på teleskoparmen  med en teleskoptruck Pegasus 45.30 gick det att kapa toppar och grenar på mycket höga träd.
  Med en rotation på 360°, 4 500 kg bärkapacitet och 29,6 meters maximala höjd, kunde teleskoptrucken kapa och samtidigt hålla fast grenen med det roterande hydrauliska gripdonet/sågen genom att hålla den med de hydrauliska klorna och lägga ner den på marken. På detta sätt kunde det här farliga och svåra arbetet avslutas i total säkerhet även nära byggnader.
 • Racerbanor
  Grand prix i Spanien,  il Rallycross 2018, Rysslands Grand prix 2018, Moto GP 2017,  detta är några av de stora sportevenemangen där teleskoptruckar från Dieci har använts för lastning och avlastning av fordon och material för att avlägsna kraschade bilar från banan. Det är ett lätthanterligt, snabbt och mångsidigt fordon som passar perfekt för racerbanor.
 • Borttagning av snö
  Tack vare den kraftiga motorn, den hydrostatisk transmissionen med pump med variabelt flöde och en väl fördelad vikt på stora arbetsdäck, är det lätt för en Dieci teleskoptruck (med skopa och självnivellerande snöplogsblad) att fungera som en snöplog  och snabbt och i säkerhet ploga öppna platser och tillfartsvägar. Tack vare teleskoparmen går det även att göra rent tak och täckningar som hotas av snöns tunga vikt.
 • Försvar och civilskydd
  Tack vare mångsidigheten och det breda utbudet har Dieci teleskoptruckar har de ofta använts för olika syften, även i armén och civilskyddet.

DIECIS SERIE TELESKOPTRUCKAR FÖR BYGGNADSBRANSCHER

Apollo

Apollo är teleskoptrucken med fast arm för industrin och byggbranschen, med enastående egenskaper, extrem mångsidighet och utmärkt manövrerbarhet: det är en ”minilastare” som konstruerats för trånga och svåra utrymmen.
Det breda utbudet av tillbehör som kan monteras på det här fordonet: lyftkrokar, olika slags gripdon, grävskopor och skopor för stenmaterial gör den till en multifunktionell maskin.
Hytten har godkänts ROPS – FOPS, är rymlig för teleskoptruckar i den här kategorin och garanterar en hög komfortnivå. Dörren är tillverkad av ett innovativt material, DSCS, ett ultralätt isolerande kompositmaterial både gällande väderförhållanden och buller. Det är en hytt med förbättrad komfort och plats.

 • Hytt med godkänt ROPS- och FOPS-skydd
 • Dörr i DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

DEDALUS teleskopslastarmodeller är speciellt passande för vägarbeten, i historiska stadskärnor och underjordiska arbeten.

Det är en liten och kompakt maskin, tillverkad med stigande bärkrafter och höjder, som utmärker sig med sin manövrerbarhet, kapacitet, precision och smidiga rörelse.
Den här teleskoptrucken kan ha den nya styrspaken FNR, som ger en bättre precision och säkerhet och hanterar alla arbetsfunktioner på maskinen med en enkel handrörelse.

Hytten, som godkänts ROPS-FOPS kan ha en förstärkt luftkonditionering som tillåter en perfekt spridning av luften inne i hytten.
Alla funktionsparametrar på maskinen övervakas av en färddator med LCD-display.

 • Den nya styrspaken CAN-bus
 • Hydrostatisk transmission med 2 växlar
 • Den nya styrspaken FNR – tillval
 • Hytt med godkänt ROPS- och FOPS-skydd
 • Tillgänglig med den nya hytten designad av Giugiaro Design

Icarus

ICARUS är en serie teleskoptruckar speciellt avsedda för större arbeten inom byggnads- och industribranschen tack vare den stora stabiliteten, kraften och lyfthöjderna.
Motorhuven har specifikt konstruerats för att begränsa ljudemissioner och förbättra värmespridningen. Utöver det har ICARUS ett separeringsfilter på luftfiltret eftersom den används i mycket dammiga arbetsmiljöer. Det skyddar mot insugning av damm och slipande partiklar som garanterar en bättre effektivitet och varaktighet på motorn.
Hytten, som godkänts ROPS –FOPS är mycket bekväm. Klimatanläggningen kan förstärkas på beställning och nya säten kan monteras med automatisk fjädring.

 • Hytt med godkänt ROPS- och FOPS-skydd
 • Separeringsfilter på luftfiltret
 • Tillgänglig med den nya hytten designad av Giugiaro Design

Hercules

Serien HERCULES omfattar kraftiga teleskoptruckar som på marknaden är ”giganter”. De har alla “plus” för säkerhet, manövrerbarhet och komfort samt avancerade hydrauliska lösningar.
De kan på bästa sätt utnyttja hela dess kraft på stora byggnadsplatser, i stenbrott och gruvor, i hamnar och varv och för tunga arbeten i allmänhet. De här teleskoptruckarna kännetecknas av en optimal hantering av förbränningen och en avsevärt minskad förbrukning tack vare avgasbehandlingssystemet SCR (selektiv katalytisk reduktion), hydrostatisk transmission och central differential som gör att skillnader på hjulens rullning på fram- och bakaxeln kompenseras genom att minska krafterna och uppnå en bättre bränslebesparing.
Utöver det har den en proportionell fördelare med elektronisk styrning “Load Sensing- Flow Sharing” och “Inching-pedal” som gör att maskinen kan köra långsamt framåt även med motorn på högsta varvtal.

 • SCR, selektiv katalytisk reduktion
 • Hydrostatisk transmission
 • Central differential
 • Elektroniskt styrd proportionell differential “Load Sensing- Flow Sharing”
 • “Inching-pedal”

Pegasus

PEGASUS är en roterande teleskoptruck, rotationen kan vara kontinuerlig (360°) och inte kontinuerlig (400°). På den här teleskoptrucken kan många olika tillbehör monteras som gör att de passar för ett flertal olika arbetsuppgifter. En maskin kan därmed användas som teleskoptruck, skylift och kran.
Modellen Pegasus /400°
, som specifikt avsetts för hyresmarknaden, har en icke kontinuerlig rotation på 400° och dess främsta egenskaper är en enkel användning,, styrka, driftssäkerhet och en komplett serie säkerhetsanordningar, inklusive en lastbegränsare och en modern instrumentutrustning för en total kontroll av maskinen vid ansträngning, belastning, olika marker och hastighet.

Pegasus med kontinuerlig rotation på 360° har, utöver alla egenskaper som finns på modellen 400°, har stabilisatorer med en automatisk nivelleringsfunktion och ett elektroniskt styrsystem (med tekniken CAN-bus) som tillåter ett arbete i alla slags positioner. Beroende på den bärande ytan, stabilisatorernas position och lastens omfattning, mäter systemet i realtid de optimala arbets- och säkerhetsparametrarna med hjälp av en grundlig diagnos som tillåter en total kontroll.
Tillsammans med utrustningarna finns även en hydraulisk fördelare Load Sensing / Flow Sharing och en ny rotationsled med integrerad rotationssensor.

Den kapacitiva styrspaken, med en exakt och känslig närvarosensor, används för att reglera/sänka tornets rotationshastighet.

Styrningarnas automatiska vändningssystemet gör att tornet kan roteras upp till 180° för att lättare kunna flyttas inne i trånga arbetsområden.

Systemet “Ecowork” tillsammans med styrspaken tillåter en bränslebesparing genom att dra effekt till dieselmotorn endast när det krävs.

Den redan optimala komforten i hytten (godkänd ROPS –FOPS med alla säkerhetsanordningar och luftkonditionering) har ytterligare förbättrats genom tillämpningen av ett nytt smart navigeringssystem som styr maskinens elektroniska huvudfunktioner: körläge, kontroll av minimalt varvtal, körhastighet och diagnos.

 • Både kontinuerlig (360°) och icke kontinuerlig (400°) rotation
 • Momentbegränsare
 • Stödben med automatisk nivelleringsfunktion
 • Hydraulisk fördelare Load Sensing / Flow Sharing
 • Kapacitiv styrspak med närvarosensor
 • Hytt med godkänt ROPS- och FOPS-skydd
 • Smart navigeringssystem

Pivot

PIVOT är en ledad teleskoptruckar som är kompakt, lätt och monterad med komponenter av hög kvalitet. Den här midjestyrda hjullastaren med teleskoparm är idealisk för arbeten i trånga utrymmen där en kraftig maskin krävs med begränsade driftskostnader.

Motorn (bak) har installerats på längden för att bättre kunna nås vid underhåll med en optimal sikt åt sidan och bakåt.

Alla viktiga delar, som kardanaxeln och förlängningscylindern, sitter på en skyddad plats, sprintar och bussningar skyddas av “Long Life” packningar. Det servostyrda bromssystemet och “Inching-pedalen” gör att du har en total kontroll över körhastigheten även med motorn på maximalt varvtal.

Säkerhets- och lyftutrustningar omfattar en lastbegränsare.

Hytten, som är bland de lägsta i sin kategori i förhållande till marken, är godkänd ROPS – FOPS, har alla säkerhetsanordningaroch har konstruerats för att garantera en hög komfortnivå, med öppningsbart tak, TFT färgdisplay och kapacitiv styrspak med närvarosensor. Utöver det kan den utrustas med en förstärkt luftkonditionering som tillåter en perfekt spridning av luften inne i hytten.

 • “Inching-pedal”
 • Momentbegränsare
 • Tätningarna “Long Life”
 • Hytt med godkänt ROPS- och FOPS-skydd

Transportblandare

Diece transportblandare har specifikt konstruerats för en tung och intensiv användning. Det är den italienska hydrostatiska transportblandaren med högsta effekt, med en betongkapacitet motsvarande 100 m³endast fem arbetstimmar.

F7000 CCS har konstruerat för en tung och intensiv användning och är godkänd för cirkulation på väg även när den är fullastad.

Maskinen kan vara utrustad med:

 • självlåsande framhjulsaxel,
 • elstyrd eller mekanisk tvåväxlad växel med fördelare,
 • hydrostatisk transmission,
 • fyra driv- och styrhjul med broms på alla hjul,
 • skivbromsar i oljebad,
 • avlastningskanal som kan höjdjusteras och roteras i 180°
 • elektroniskt vägningssystem med skrivare eller hydraulisk detektering
 • högtrycks tvättpump
 • stängd ljudisolerad hytt med värme
 • container för lastning av stenmaterial

Den provkörda designen på de spiralformade skovlarna garanterar en jämn blandning i alla sektioner.

Den höga tjockleken på stålet som används för blandningstrumman garanterar en lång livslängd och att den inte deformeras. Den självlastande dumpern tillåter en total självförsörjning vid förberedelse av blandningen, även på platser på avstånd från ett betongblandningscentrum för påfyllning.
Hytten, av bästa ergonomi, komfort och säkerhetsutrustningar har godkänts ROPS-FOPS och har ett vändbart förarsäte.

Dumpers

Dieci dumprar är mångsidiga, lätthanterliga, lätta och lättmanövrerade maskiner med en stigande lastkapacitet. Varje modell har specifika egenskaper som specifikt utformats för alla slags arbetskrav.

Idealiska maskiner för hantering av material på byggplatser eller i industrimiljöer, kan vara självlastande vilket gör de här dumprarna självgående under lastning av flaket.

Den ledade styrningen tillåter en snävare vändradie för att lättare kunna röra sig på arbetsplatserna har maskinen en valfri styrning både på de fyra hjulen, tvärgående eller på två hjul.
Taket med skyddsbåge är godkänt ROPS – FOPS. Hytten har utformats för en hög komfort och med vändbart förarsäte.

DIECIS SERIE TELESKOPTRUCKAR FÖR BYGGNADSBRANSCHER

EN NY KOMFORTNIVÅ OCH TEKNOLOGI: HYTTEN FRÅN GIUGIARO DESIGN

Sedan alltid är hytterna på teleskoptruckarna från Dieci en koncentration av komfort och funktion tillsammans med en stil som utmärker oss över hela världen. Med den nya hytten 2018 för AGRI-serien ville vi framhäva Made in Italy med ett inslag från en av de mest kända italienska designerna: Giugiaro Design.
Inredningen
har tagits fram med soft touch-material, från bilindustrin, med anmärkningsvärd mjuk känsla, samtidigt som den garanterar en utmärkt värme- och ljudisolering samt väsentligt minskade vibrationer. Estetik och kvalitet förenas med funktion: kombinationen av mjuka färger skapar ett mycket ljust passagerarutrymme, tillsammans med pedalernas, brytarnas och trappstegets bakgrundsbelysning.
Fullt ljus och sikt även utåt, med en stor ruta som garanterar en optimal sikt i 360°, LED-strålkastare på taket, på sidorna och på armen, riktningsbara och elvärmda backspeglar och tre trådlösa tv-kameror som granskar även de mest dolda punkterna.
Vi vill erbjuda den bästa komforten för operatörerna och därför har vi utökat den traditionella komforten i Diecis hytter med mer plats för benen, reglerbar ratt och armstöd, fjädringar för sätet som kan väljas mellan tre system och ett nytt fjädringssystem för hela hyttan. Det är unikt för teleskoptruckar och kan effektivt dämpa de mest besvärliga svängningarna på ojämna marker.
Slutligen har vi utvecklat en ny  klimatanläggning efter en forskning och avancerade studier av flödesdynamik, som tillsammans med taket och öppningsbara rutor garanterar en optimal luftcirkulation för att reglera den idealiska temperaturen under alla säsonger.

 • Soft-touch-inredningar från bilindustrin
 • Mer plats för benen
 • Möjlighet att reglera armen och rattstången
 • Uppvärmbara säten med tre olika fjädringssystem
 • Tak, instrumentpanel och ljudisolerande matta isolerar externt ljud
 • Zero Shock System minskar på effektivt sätt svängningarna och erbjuder en hög körkomfort
 • Hytten har ett dämpningssystem med integrerad reglering, som består av fyra stöd som dämpar stötar och skakningar i 360°
 • Klimatanläggningen har optimerats med sex ventilationsöppningar med öppningsbart tak och bakruta och elfönsterhiss för sidorutan
 • Det dubbla luftfiltret skyddar operatören mot damm och lukter
 • Den breda rutan ger en bättre sikt
 • Led-strålkastare bak runtom maskinen och på armen
 • Elstyrda backspeglar och uppvärmningsbara för avimning
 • Display på 7’’ för att övervaka tre trådlösa tv-kameror