TELESKOPLÆSSERE TIL BYGGERIET

Teleskoplæsseren til byggeriet er et køretøj, der anvendes til at flytte, transportere og løfte både laster og personer. Teleskoplæsseren kan defineres som fast eller roterende afhængigt af, om den er udstyret med drejetårn eller ej.
Teleskoplæsseren er et meget alsidigt køretøj, der inden for byggeriet kan erstatte gaffeltruck, platforme til arbejde i højden (PLE) og kraner.
I forhold til gaffeltruck har den mulighed for at nå meget højere op og har længere rækkevidde takket være teleskoparmen, den har et større udsyn på grund af den laterale placering af armen, og den sikrer fremkommelighed på vanskeligt terræn.
Hvis den er udstyret med mandskabskurv , kan en teleskoplæsser let fungere som platform til arbejde i højden, og den garanterer desuden en større stabilitet, lastekapacitet og størrelse på arbejdsplatformen, der kan være på op til 6 m.  Hvis den er udstyret med løftekrog eller spil, kan den i mange situationer erstatte kranen. Desuden er den, hvis den er udstyret med skovl, egnet til flytning af inerte materialer på jorden.
En teleskoplæsser er dermed en maskine, der er egnet til at udføre mange typer arbejde, den er robust og manøvredygtig også på begrænset plads takket være de 2 styreaksler.
Den lange række af teleskoplæssere fra Dieci giver ligeledes mulighed for at vælge den, der bedst egner sig til behovene på den enkelte byggeplads. Den lette og intuitive brug hjælper de ansatte med at komme i gang med det samme, og det høje sikkerhedsniveau garanterer arbejde i fuld tryghed.

SERIEN AF DIECI

Alle byggefirmaer eller udlejere kan finde netop de specifikationer for kapacitet og løftehøjde, de søger, takket være et enestående sortiment i denne type køretøj, der kan tilfredsstille ethvert behov for flytning og løft.
De mange muligheder for at udstyre teleskoplæsserne med ekstraudstyr gør, at disse maskiner kan brugertilpasses fuldstændig.

FASTE TELESKOPLÆSSERE

LEDDELTE TELESKOPLÆSSERE

DREJELIG TELESKOPLÆSSER

ET NYT NIVEAU AF KOMFORT OG TEKNOLOGI: KABINE FRA GIUGIARO DESIGN

Kabinerne på Diecis teleskoplæssere har altid været et koncentrat af komfort og funktionalitet, og hertil kommer stilen, som er kendt i hele verden. I den nye kabine fra 2018 til serien AGRI har vi ønsket at fremhæve konceptet Made in Italy med et anstrøg fra en af de mest velkendte italienske designere: Giugiaro Design.
Cabina Giugiaro | Sollevatori ed Elevatori Telescopici Dieci

Lejer du maskiner til byggeriet?

Oplev den nye serie af teleskoplæssere til byggeriet med salgsbetingelser beregnet specifikt på udlejningsvirksomhed.

ANVENDELSESOMRÅDER FOR TELESKOPLÆSSERNE TIL BYGGERIET

Byggearbejder

Hvad end det drejer sig om nybyggeri, tage, beklædninger eller ombygninger og restaureringer er teleskoplæsseren en uundværlig maskine til det moderne byggeri.
Teleskoplæsserne fra Dieci bliver på grund af det fleksible sortiment ofte anvendt i denne sektor, da de er robuste og letanvendelige i forskellige omgivelser og under forskellige forhold. Med en løftehøjde, der går fra 5,78 m til 30 m, og en lastekapacitet, der går fra 2.500 kg til 23.000 kg, kan de klare de mest forskelligartede behov for løft og flytning.
Takket være de tilgængelige redskaber (gafler, skovle, løftekroge, kurve, taljer, spil, master med krog) kan teleskoplæsseren fungere som gaffeltruck, platform til arbejde i højden eller kran og kan let flytte interte materialer som grus, jord og mursten.
Stærkt værdsatte egenskaber i byggesektoren er også sikkerhedssystemerne, der hindrer fejl, og den lette anvendelse, for faktisk bliver udstyret ofte anvendt af forskellige arbejdssjak, som skal kunne manøvrere køretøjet bedst muligt på kort tid og i fuld sikkerhed.
Sollevatori ed Elevatori telescopici Edilizia Dieci
Sollevatori ed Elevatori grandi strutture Dieci

Montering af store strukturer og konstruktion af anlæg

En teleskoplæsser til byggeriet kan let anvendes i konstruktionssammenhænge, der ikke egentlig har med byggeri at gøre, såsom konstruktionen af store midlertidige strukturer (tribuner til begivenheder, scener til koncerter, stande til arrangementer, omrejsende tivoli og lignende) eller til samling af store anlæg til vedvarende energi, som fotocelleanlæg eller vindmølleparker.
Flytningen af de store vindmøllevinger for eksempel er besværligt og kræver stor forsigtighed: man skal fastgøre og løfte vingerne i tyngdepunktet for at flytte dem fra lagerstedet til de valgte opstillingssteder, og denne operation udføres med fuld sikkerhed af teleskoplæsserne fra Dieci takket være forskellige kontrolanordninger, der giver mulighed for at styre en stor løftekraft med maksimal præcision.
Desuden gør muligheden for at arbejde med lethed også på ujævnt terræn eller på snævre steder disse køretøjer ideelle for virksomheder, der skal kunne klare meget forskellige arbejdspladser med uensartede overflader, eller som skal montere strukturer i beboelsesområder.
Det må heller ikke glemmes, at en teleskoplæsser til byggeriet kan udstyres med forskellige redskaber (gafler, skovle, løftekroge, mandskabskurve og materialekurve, spil, master med kroge), der gør den til en multifunktionel maskine.

Tunneler og boringer

Maskinerne og teleskoplæsserne til byggeriet fra Dieci har altid været uundværlige til arbejde i tunneler, for udover at have robustheden og de høje sikkerhedsstandarder kan køretøjerne i serien “tunneling” gøres “eksplosionssikre” og opnå de nødvendige certificeringer for at kunne arbejde i tunneler.
Specialredskaber som arm til anbringelse af hvælvinger og kurve til arbejde i tunneler er blevet udviklet i årenes løb efter specifikke forespørgsler fra kunder, og altid i overholdelse af gældende lovgivning, og de gør det muligt og sikkert at udføre visse arbejder, der tidligere var vanskelige og farlige.
Sollevatori ed Elevatori telescopici gallerie e trafori Dieci
Sollevatori ed Elevatori miniere e cave Dieci

Miner og stenbrud

Alsidighed og driftsmæssig fleksibilitet er primære egenskaber ved teleskoplæsserne og de andre køretøjer til byggeriet fra Dieci, takket være anvendelsen af særlige teknologiske løsninger og kvalitetskomponenterne er de perfekte til at sikre ekstrem ydelse, som kræves ved arbejde i underjordiske miner og stenbrud.
Det store sortiment af drejelige teleskoplæssere giver mulighed for altid at have rådighed over en maskine med de rette egenskaber til udførelse af vedligeholdelsesindgreb på transportbånd, køreledninger, ventilationsanlæg osv. De selvnivellerende støtteben monteret på visse modeller af teleskoplæssere er ideelle til sikringsarbejder på klippesider. Desuden hindrer de ekstra luftfiltre i kabinen, at operatøren indånder potentielt skadelige stoffer.
Gigantdumperne er udviklet specifikt til arbejdet i miner og giver mulighed for laster på op til 8 m³, og deres egenskaber, når det gælder robusthed og brugervenlighed, er helt unikke. Ligesom de andre specialkøretøjer i serien fra Dieci beregnet til “tunneling, og som er udviklet ud fra erfaringen med og de specifikke behov i denne sektor, kan disse certificeres som “eksplosionssikre”, for at kunne fungere under jorden.
Når det handler om åbne stenbrud har vi maskiner og udstyr specifikt beregnet til enhver type opgave: Vedligeholdelse af cylindere, flytning af rør til pilotering, transport og lastning af marmorplader og meget mere.

Logistik, havne og flyvepladser

Når det handler om flytning, er der ikke noget bedre end en teleskoplæsser fra Dieci! Og når der tales om flytning, skal vi ikke undlade at nævne logistikområdet.
Der er masser af grunde til at vælge en teleskoplæsser fra Dieci: sikkerhedssystemer, stort udsyn fra kabinen under transporten, lavt støjniveau, brugervenlighed, firehjulstræk til vintermånederne og de nordlige længdegrader, kabinernes komfort, joystickets præcision, en kompakt og smidig maskine. Logistikområdet har særlige behov for lastekapacitet og mulighed for manøvrering af lasten: store laster på ofte snævre steder, der skal flyttes ofte.
Bredden i sortimentet fra Dieci hjælper til med lastekapaciteter på fra 2.500 kg til 23.000 kg og løftekapaciteter på op til 30 m, og det er helt sikkert muligt at finde det ideelle køretøj til ethvert specifikt behov for flytning.
Af samme grund anvendes vores teleskoplæssere også på havne og flyvepladser til manøvrering som for eksempel flytning af flyene til regelmæssig vedligeholdelse, eller transport af materialet der skal om bord fra de forskellige lagre og ud til molen.
I disse situationer sættes der pris på de mange redskaber (gafler, skovle, løftekroge, mandskabskurve og materialekurve, spil, master med kroge), som gør teleskoplæsseren til en multifunktionsmaskine, der er i stand til også at opfylde behovet for vedligeholdelse af disse strukturer.

Sollevatori ed Elevatori porti e aeroporti Dieci
Sollevatori ed Elevatori circuiti auto Dieci

Andre anvendelsesområder: racerbaner, pasning af grønne områder, snerydning, forsvaret og civilforsvaret.

For at kunne forstå alsidigheden ved en teleskoplæsser til byggeri er det nok at opregne nogle af de anvendelsesområder, der forekommer uden for det rent byggerimæssige. Kraften og manøvredygtigheden hos dette køretøj sammen med den lange række af ekstraudstyr gør det til en joker i mange vanskelige situationer, og her nævner vi nogle af de tilfælde, hvor teleskoplæsseren fra Dieci har været en god løsning:

 • Pasning af grønne områder i højden
  Takket være anvendelsen af graben Kinshofer KM 634-0.35-3Z på teleskoparmen på en teleskoplæsser Pegasus 45.30 er det blevet muligt at beskære kroner og grene på meget høje træer.
  Med en rotation på 360°, en kapacitet på 4.500 kg og en maksimal højde på 29,6 meter kunne teleskoplæsseren med roterende grab/hydraulisk sav afskære og samtidig gribe grenen og fastholde den med de hydrauliske kløer, til den blev anbragt på jorden. På denne måde kunne den vanskelige og farlige operation gennemføres i fuld sikkerhed også i nærheden af bygninger.
 • Racerbaner
  Il Spaniens Grand Prix,  il Rallycross-mesterskabet 2018, Ruslands Grand Prix 2018, Motorcykel GP 2017, dette er nogle af de store sportsbegivenheder, hvor man har anvendt teleskoplæssere fra Dieci til lastning og losning af køretøjer og materialer eller til rydning af banerne for forulykkede biler. Håndterbart, hurtigt og alsidigt er kodeordene for et køretøj, der passer godt til behovene på en racerbane.
 • Snerydning
  Takket være motorkraften, den hydrostatiske transmission med pumpe med variabelt flow samt vægten godt fordelt på de store arbejdshjul er det en smal sag for en teleskoplæsser fra Dieci (forsynet med skovl og selvnivellerende blad til snerydning) at fungere som sneplov og rydde pladser og tilkørselsveje hurtigt og sikkert. Takket være teleskoparmen er det også muligt at rengøre tage og andre overdækninger, der trues af den alt for tunge sne.
 • Forsvar og civilforsvar

På grund af deres alsidighed og store sortiment er teleskoplæsserne fra Dieci ofte blevet anvendt til forskellige arbejdsopgaver også i hæren og civilforsvaret.

SERIEN AF TELESKOPLÆSSERE TIL BYGGERIET FRA DIECI

Apollo

Apollo er teleskoplæsseren med fast arm til industri og byggeri med fortræffelige karakteristika, ekstrem alsidighed og glimrende håndterlighed: det er “mini-læsseren” beregnet til snævre og vanskelige steder.
Den lange række af udstyr, der kan monteres på dette køretøj: løftekrog, grabe af forskellig art, skovle til gravning og inerte materialer, spil og kurve gør det til en multifunktionel maskine.
Kabinen er godkendt som ROPS – FOPS, og har meget plads for teleskoplæssere i denne kategori, og det betyder et meget højt komfortniveau. Døren er fremstillet af et innovativt materiale, DSCS, et ultralet kompositmateriale, men med høj isoleringsevne både termisk og i forhold til støj. Det medfører en kabine, der er mere komfortabel at opholde sig i.

 • Kabine godkendt som ROPS – FOPS
 • Dør i DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

Modellerne af teleskoplæsseren DEDALUS er specielt velegnede til brug ved vejarbejder, i historiske bykerner og under jorden.
En lille kompakt maskine fremstillet med stigende kapacitet og løftehøjde kendetegnes ved sine egenskaber inden for håndtering, kraft, præcision og stor bevægelighed.
Denne teleskoplæsser kan være udstyret med den nye joystick FNR, der med en enkel bevægelse med hånden kan styre alle maskinens arbejdsfunktioner og øge dens sikkerhed og præcision.
Kabinen er godkendt som ROPS-FOPS og kan få monteret et kraftigt airconditionanlæg, der giver mulighed for en perfekt fordeling af luften i kabinen.
Alle maskinens funktionsparametre monitoreres af en computer om bord med LCD-display.

Nyt etgrebs joystick CAN-bus

 • Hydrostatisk transmission med 2 gear
 • Nyt joystick FNR – ekstraudstyr
 • Kabine godkendt som ROPS – FOPS
 • Tilgængelig med den nye kabine fra Giugiaro Design

Icarus

Denne teleskoplæsser ICARUS er ud af en familie af maskiner, der er særligt velegnede til store arbejder inden for industri- og byggesektoren takket være egenskaber som stor robusthed, kraft og løftehøjde.
Motorhjelmen er specifikt designet til at mindske lydemissionen og optimere varmespredningen, og derudover er ICARUS, der skal arbejde på steder, der ofte er støvede, forsynet med et separationsforfilter på luftfilteret, der hindrer indtagelse af støv og slibende partikler, og det medfører en større effektivitet og levetid for motoren.
Kabinen, som er godkendt som ROPS –FOPS, er meget komfortabel, og airconditionanlægget kan gøres kraftigere på bestilling, og der kan monteres de nye sæder med automatisk affjedring.

 • Kabine godkendt som ROPS – FOPS
 • Separationsforfilter på luftfilteret
 • Tilgængelig med den nye kabine fra Giugiaro Design

Hercules

Maskinfamilien Hercules består af kraftige teleskoplæssere, der indgår blandt markedets “giganter”. De omfatter alle de “plusser”, der vedrører sikkerhed, håndtering og komfort, og derudover meget avancerede hydrauliske løsninger.
De kan udnytte hele deres kraft på de store byggepladser, i stenbrud og miner, på havne og skibsværfter, og til “tungt” arbejde generelt. Disse teleskoplæssere er karakteriseret ved en optimal styring af forbrændingen og det kraftigt reducerede forbrug, takket være teknologien til behandling af udstødningsgas SCR (selektiv katalytisk reduktion), den hydrostatiske transmission og det centrale differentiale, der giver mulighed for at kompensere for forskellene i rullen for forakselhjul og bagakselhjul og på den måde minimere belastningerne og opnå en større brændstofbesparelse.
Derudover er de forsynet med elektronisk styret proportional ventil “Load Sensing- Flow Sharing” og impulspedal, der giver mulighed for, at maskinen kan køre langsomt fremad, også med motoren ved høje omdrejninger.

 • SCR, selektiv katalytisk reduktion
 • Hydrostatisk transmission
 • Centralt differentiale
 • Elektronisk styret proportional ventil “Load Sensing- Flow Sharing”
 • Betjening med impulspedal

Pegasus

PEGASUS er en drejelig teleskoplæsser, hvor rotationen kan være både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig (400°). Denne læsser kan få monteret en lang række ekstraudstyr, der gør den egnet til udførelse af mange arbejdsopgaver, og en eneste maskine kan således udføre funktioner som både teleskoplæsser, platform til arbejde i højden og kran.
Modellen Pegasus /400°
, der er specifikt beregnet til udlejningsmarkedet, har en ikke-kontinuerlig rotation på 400°, og dens primære karakteristika er den enkle anvendelse, robustheden, pålideligheden og en komplet række af sikkerhedsanordninger, inklusive en belastningsbegrænser og en banebrydende instrumentering til total kontrol af maskinen i enhver situation vedrørende kraft, belastning, terræn og hastighed.

Modellen Pegasus med kontinuerlig rotation på 360° er udover med de samme karakteristika som modellen 400°, udstyret med støtteben, der har automatisk nivelleringsfunktion og et elektronisk kontrolsystem (udført med teknologien CAN-bus), der giver mulighed for at fungere i hvilken som helst position på basis af støttefladen, støttebenenes position og lastens størrelse. Systemet måler i realtid de optimale drifts- og sikkerhedsparametre på basis af en dybtgående diagnostik, der giver mulighed for fuldt ud at kontrollere arbejdsforholdene.
Til udstyret føjes den nye hydrauliske ventil Load Sensing / Flow Sharing og et nyt drejeled med integreret omdrejningsføler.

Det kapacitive joystick med tilstedeværelsessensor, præcis og følsom, giver mulighed for regulering/reduktion af tårnets omdrejningshastighed.

Systemet til automatisk inversion af kommandoerne giver mulighed for kørsel med tårnet roteret op til 180°, for at man kan flytte sig med større lethed på snævre arbejdssteder.

Systemet “Ecowork” kombineret med joysticket giver mulighed for større brændstofbesparelse, da der kun hentes effekt til dieselmotoren, når der er behov.

De allerede gode specifikationer for komforten i kabinen (godkendt som ROPS –FOPS og udstyret med alle sikkerhedsanordningerne og airconditionanlæg) forbedres yderligere med brugen af et nyt system til Navigation Smart, der styrer kontrollen med maskinens primære elektroniske funktioner: kørefunktioner, minimumomdrejninger, kørehastighed og diagnostik.

 • Rotationen er både kontinuerlig (360°) og ikke-kontinuerlig (400°)
 • Belastningsbegrænser
 • Støtteben med automatisk nivelleringsfunktion
 • Hydraulisk ventil Load Sensing / Flow Sharing
 • Kapacitivt joystick med tilstedeværelsessensor
 • Kabine godkendt som ROPS – FOPS
 • Navigationssystemet Smart

Pivot

PIVOT er en leddelt teleskoplæsser kompakt, let og samlet af komponenter af høj kvalitet. Denne gummihjulslæsser med leddeling og teleskoparm, er ideel for dem, der arbejder på vanskelige steder, hvor der er behov for en maskine med god ydelse og begrænsede driftsomkostninger.

Motoren (bagpå) er installeret på langs for at give en bedre adgang under vedligeholdelsen og med et optimalt udsyn til siden og bagud.

Alle de vigtige dele som kardanakslen og udstrækningscylinderen er i en beskyttet position, og stifter og bøsninger er beskyttet af pakninger med forseglingen “Long Life”. Bremsesystemet er servostyret, og impulspedalen giver mulighed for fuld kontrol med kørehastigheden, også når motoren er ved højeste omdrejninger.

Udstyret til sikkerhed og løft omfatter en belastningsbegrænser.

Kabinen, der er blandt de laveste i kategorien set i forhold til jordoverfladen, er godkendt som ROPS – FOPS, og forsynet med alle sikkerhedsanordninger og beregnet til at sikre en høj grad af komfort, med oplukkeligt tag, TFT-farvedisplay og joystick med tilstedeværelsessensor. Den kan desuden være udstyret med et kraftigt airconditionanlæg, der giver mulighed for perfekt fordeling af luften i kabinen.

 • Betjening med impulspedal
 • Belastningsbegrænser
 • Pakninger med forseglingen “Long Life”
 • Kabine godkendt som ROPS – FOPS

Autobetoniere

Betonbilen fra Dieci er specifikt designet til tungt og intensivt arbejde. Det er den hydrostatiske, italienske betonbil med den største kraft, med et udbytte af beton på 100 m³kun 5 arbejdstimer.

F7000 CCS er designet til tungt og intensivt arbejde, men er også godkendt til kørsel på vej selv med fuld last.

Maskinen kan være udstyret med:

 • selvspærrende foraksel
 • elektrisk eller mekanisk styret gearkasse med 2 hastigheder og fordeler
 • hydrostatisk transmission
 • 4 drivhjul og trækhjul med bremser på alle hjul
 • skivebremser i oliebad
 • aflæsningskanal, der kan højdereguleres og drejes 180°
 • elektronisk vejningsanlæg med printer eller med hydraulisk registrering
 • højtryksvaskepumpe
 • lukket og lydisoleret kabine med opvarmning
 • vogn til lastning af inerte materialer

Det godkendte design af spiralbladene giver mulighed for ensartet blanding i alle sektioner.

Den store tykkelse af stålet anvendt til blandetromlen sikrer mod deformering og giver lang levetid. Den selvlæssende skovl giver mulighed for en total uafhængighed i tilberedningen af blandingen også på steder, der ligger langt fra et betoncenter til genopfyldning.

Kabinen, der allerede ligger i toppen med hensyn til ergonomi, komfort og sikkerhed, er godkendt som ROPS-FOPS og udstyret med vendbart førersæde.

Dumpers

DUMPERNE fra Dieci er alsidige maskiner, nemme at håndtere, lette og manøvredygtige med stigende lastekapacitet. Hver model har specifikke egenskaber, der er særligt beregnet til ethvert arbejdsmæssigt behov.

Ideelle maskiner til flytning af materiale på byggepladser eller i industrien, da de kan være forsynet med selvlæssende skovl, der gør disse DUMPERE uafhængige i vognens lastefaser.

Det centrale, leddelte rat giver mulighed for en snæver styreradius, så det er nemt kan komme rundt på byggepladsen, og maskinen kan være forsynet med valgfri styring på alle 4 hjul, tværgående eller kun på 2 hjul.
Rollbar-taget er godkendt som ROPS – FOPS, og kabinen er designet til at have et højt komfortniveau og er udstyret med vendbart førersæde.

SERIEN AF DIECI

ET NYT NIVEAU AF KOMFORT OG TEKNOLOGI: KABINE FRA GIUGIARO DESIGN

Kabinerne på Diecis teleskoplæssere har altid været et koncentrat af komfort og funktionalitet, og hertil kommer stilen, som er kendt i hele verden. I den nye kabine fra 2018 til serien AGRI har vi ønsket at fremhæve konceptet Made in Italy med et anstrøg fra en af de mest velkendte italienske designere: Giugiaro Design.
Det indvendige er udført i soft touch materialer hentet fra bilbranchen, med den enestående blødhed ved berøring, og som samtidig garanterer en fremragende termisk isolering og lydisolering, udover at den mærkbart reducerer vibrationerne. Æstetik og kvalitet går hånd i hånd med funktionaliteten: den dæmpede farvekombination bidrager til at gøre kabinen lysere sammen med de bagbelyste pedaler, afbrydere og adgangstrin.
Meget lys og godt udsyn udadtil via et stort vinduesparti, der giver et udsyn på 360°, LED-arbejdslygter placeret på kabinen, på maskinens omkreds og på armen, drejelige og elektrisk opvarmede bakspejle samt tre trådløse kameraer, der overvåger selv de mest skjulte steder.
Vi ønsker at tilbyde den største komfort til dem, der arbejder, og derfor har vi udvidet den traditionelle komfort i Diecis kabiner med mere benplads, regulerbar ratstamme og armlæn, affjedring af sædet med frit valg mellem tre systemer, og et nyt støddæmpningssystem til hele kabinen, der er unikt for teleskoplæssersektoren, og som er i stand til effektivt at udjævne de mest generende svingninger fra det mest ujævne terræn.
Endelig har vi på baggrund af forskning og avancerede væskedynamiske studier udviklet det nye airconditionanlæg, der sammen med taget og den oplukkelige bagrude sikrer en optimeret fordeling af luften til regulering af den ideelle temperatur på alle tider af året.

 • Flot soft-touch interiør, hentet fra bilbranchen
 • Mere benplads
 • Mulighed for at regulere armlæn og ratstamme
 • Sæde med opvarmning forsynet med 3 forskellige valgfrie affjedringssystemer
 • Lydisoleret tag, instrumentbræt og gulvtæppe isolerer fra udvendig støj
 • Zero Shock systemet reducerer effektivt svingninger og medfører en forhøjet kørekomfort
 • Støddæmpningssystem med integreret regulering, der består af 4 understøtninger, der dæmper stød og rystelser fra alle retninger
 • Optimeret klimaanlæg med 6 dyser og oplukkeligt tag og rude bagtil og elektrisk siderude
 • Dobbelt luftfilter til at holde operatøren beskyttet mod støv og lugt
 • Stor glasflade, der øger udsynet
 • LED-lygter placeret på maskinens omkreds og på armen
 • Bakspejle med elektrisk regulering og dugfri opvarmning
 • 7’’ display der monitorerer 3 trådløse kameraer