TELESCOPISCHE VERREIKERS VOOR DE BOUWSECTOR

De telescopische verreiker voor de bouwsector is een machine die dient voor het verplaatsen, transporteren en heffen van zowel lasten als personen. De verreiker is vast of roterend afhankelijk van het feit of hij al dan niet is uitgerust met een draaiende bovenbouw.
De telescopische verreiker is een zeer veelzijdige machine die in de bouwsector in de plaats van heftrucks, hoogwerkplatformen (PLE) en hijskranen kan worden gebruikt.
Vergeleken met heftrucks kunnen verreikers, dankzij hun telescopische arm, hoger en verder reiken en omdat de arm aan de zijkant is geplaatst bieden ze ook een beter zicht. Bovendien garanderen ze toegankelijkheid op ruwe terreinen.
Indien de verreiker is uitgerust met een personenkorf kan hij ook goed als hoogwerkplatform garanderen en biedt hij bovendien meer stabiliteit, belastingscapaciteit en grotere afmetingen van het hoogwerkplatform dat tot 6 m kan arriveren. Indien de verreiker wordt uitgerust met een hijshaak of lier kan hij in veel situaties een hijskraan vervangen. Indien hij tot slot wordt uitgerust met een laadschop, is hij geschikt voor de verplaatsing van inert materiaal op de grond.
Een telescopische verreiker is dus een machine die geschikt is voor het uitvoeren van vele uiteenlopende werkzaamheden, robuuste en gemakkelijk manoeuvreerbaar, ook in nauwe ruimtes, dankzij het feit dat hij is uitgerust met 2 sturende assen.
Dankzij het uitgebreide assortiment aan telescopische verreikers van Dieci is het bovendien mogelijk om voor iedere bouwplaats de meest geschikte machine te kiezen. De gemakkelijke en intuïtieve bediening zorgen ervoor dat het personeel onmiddellijk met de machine aan de slag kan en dankzij het zeer hoge veiligheidsniveau kan men altijd in alle veiligheid werken.

Toepassingssectoren van telescopische verreikers voor de bouwsector

HET ASSORTIMENT VAN TELESCOPISCHE VERREIKERS VOOR DE BOUWSECTOR VAN DIECI

Ieder bouwbedrijf of verhuurbedrijf kan exact de machine met hefcapaciteit en -hoogte vinden waar het naar op zoek is, dankzij een assortiment dat werkelijk uniek is in zijn soort, opgebouwd uit machines die aan alle de hef- en verplaatsingsvereisten kunnen voldoen.
Talrijke mogelijkheden om de telescopische verreikers uit te rusten met verschillende accessoires maken dat deze machines volledig personaliseerbaar zijn.

TELESCOPISCH VAST

TELESCOPISCH GELEED

TELESCOPISCH GELEED

DE NIEUWE CABINE GIUGIARO DESIGN

Een absoluut nieuwtje, vooral voor de telescopische verreikers voor de bouwsector, is de nieuwe cabine van Giugiaro Design, ontworpen om een aanzienlijke verbetering te verkrijgen van de werkomstandigheden en het bestuurderscomfort in de cabine, waardoor de lange werkronden minder zwaar worden gemaakt voor de bestuurder en deze tegen extreme weersomstandigheden wordt beschermd.

Cabina Giugiaro | Sollevatori ed Elevatori Telescopici Dieci

Verhuurt u bouwmachines?

Ontdek het nieuwe assortiment van telescopische verreikers voor de bouwsector, met aankoopvoorwaarden die expliciet op verhuurservices zijn gericht.

TOEPASSINGSSECTOREN VAN TELESCOPISCHE VERREIKERS VOOR DE BOUWSECTOR

Bouwwerkzaamheden

Of het nu gaat om nieuwbouw, afdekkingen, bekledingen of renovaties en restauraties, in de hedendaagse bouwsector is de telescopische verreiker een onmisbare machine.
De telescopische verreikers van Dieci worden, gezien de flexibiliteit van het assortiment, en in de bouwsector vaak ingezet vanwege hun robuustheid en gebruiksgemak in verschillende omgevingen en situaties.  Met een hoogtecapaciteit die van 5,78 m tot 30 m gaat en een hefvermogen van 2.500 kg tot 23.000 kg, kunnen deze machines de meest uiteenlopende verplaatsings- en hefvereisten het hoofd bieden.
Dankzij de beschikbare accessoires (vorken, laadschoppen, hijshaken, korven, takels, lieren, raamwerk met haak) kan de telescopische verreiker als heftruck, hoogwerkplatform of hijskraan fungeren en verplaatst hij moeiteloos inert materiaal als grind, aarde en bakstenen.
Andere eigenschappen die in de bouwsector zeer op prijs worden gesteld zijn de veiligheidssystemen die fouten tegengaan en het gebruiksgemak; de machines worden namelijk vaak door verschillende werkteams gebruikt die in staat moeten zijn om in korte tijd optimaal met de machine te leren manoeuvreren, in alle veiligheid.

Sollevatori ed Elevatori telescopici Edilizia Dieci

Sollevatori ed Elevatori grandi strutture Dieci

Montage van grote structuren en constructie van installaties

Een telescopische verreiker kan ook worden ingezet voor constructiewerkzaamheden die geen strikte betrekking hebben op de bouwsector, zoals de constructie van grote, tijdelijke structuren (tribunen voor evenementen, concertpodia, stands voor manifestaties, kermissen etc.) of bij de assemblage van grote installaties voor hernieuwbare energie, zoals velden met zonnepanelen of windenergieparken.
Het verplaatsen van de schoepen van windmolens bijvoorbeeld is een moeilijke en delicate klus: de schoepen moeten bij het zwaartepunt worden opgetild om ze van de opslagzones naar de plaats van toepassing te brengen; een taak die de telescopische verreikers van Dieci in alle veiligheid uitvoeren dankzij de verschillende besturingssystemen die het mogelijk maken om het grote hijsvermogen van de machines met de maximale precisie te besturen.
Bovendien slagen deze machines er moeiteloos in om op hellende terreinen of in nauwe ruimtes te werken, waardoor ze ideale hulpmiddelen zijn voor bedrijven die te maken hebben met bouwplaatsen die onderling sterk van elkaar verschillen qua morfologische kenmerken of die structuren moeten monteren in woonwijken.
Zonder te vergeten dat een telescopische verreiker met verschillende accessoires kan worden uitgerust (vorken, laadschoppen, hijshaken, personen- en materiaalkorven, takels, raamwerken met haak) die er een multifunctionele machine van maken.

Tunnels

De machines en telescopische verreikers voor de bouwsector van Dieci zijn van oudsher onmisbaar voor werkzaamheden in tunnels; niet alleen zijn de machines van de “tunneling”-lijn robuust en voldoen ze aan hoge veiligheidsstandaarden, ze kunnen ook “explosieveilig” worden gemaakt om alle certificeringen te verkrijgen die nodig zijn om in tunnels te werken.
In de loop der jaren werden op specifiek verzoek van klanten speciale uitrustingen ontwikkeld, zoals armen voor het maken van boogconstructies en korven voor gebruik in tunnels, uitrustingen die altijd aan de geldende voorschriften voldoen, zodat werkzaamheden die eerst moeilijk en gevaarlijk waren, nu haalbaar en veilig zijn geworden.
Sollevatori ed Elevatori telescopici gallerie e trafori Dieci

Sollevatori ed Elevatori miniere e cave Dieci

Mijnen en steengroeven

Veelzijdigheid en flexibiliteit in het gebruik zijn primaire kenmerken van de telescopische verreikers en de de andere bouwmachines van Dieci, dankzij de toepassing van speciale technologieën en het gebruik van onderdelen van topkwaliteit; deze machines zijn perfect om extreme performances te leveren, zoals bij werkzaamheden in ondergrondse mijnen en steengroeven.
Dankzij het brede assortiment van draaiende telescopische verreikers is het mogelijk om altijd de juiste machine te kiezen voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan transportbanden, kettingen, ventilatie-installaties etc. De zelfnivellerende stempelpoten die op bepaalde modellen van telescopische verreikers zijn gemonteerd zijn ideaal voor werkzaamheden ter consolidatie van rotswanden. Bovendien verhinderen de extra ventilatiefilters in de cabine dat de bestuurder potentieel schadelijke stoffen inademt.
De reuzendumpers zijn expliciet ontwikkeld om in mijnen te werken en laten ladingen tot 8 m³ toe. Deze machines zijn absoluut uniek voor wat hun robuustheid en praktische eigenschappen betreft. Net als de andere speciale machines van de voor “tunneling” bestemde lijn van Dieci, geboren uit de ervaring met en de specifieke vereisten van deze sector, kunnen deze dumpers worden gecertificeerd als “explosieveilig”, om onder de grond te werken.
Voor open steengroeven beschikken we over speciale machines en uitrustingen voor ieder type werkzaamheden: onderhoud cilinders, verplaatsing van buizen voor heiwerk, transporteren en laden van marmerplaten en nog veel meer.

Logistiek, havens en vliegvelden

Als er materiaal verplaatst moet worden gaat er niets boven een telescopische verreiker van Dieci! En als we het hebben over materiaalhantering, kunnen we natuurlijk niet om de logistieke sector heen.
Er zijn vele redenen te bedenken om voor een telescopische verreiker van Dieci te kiezen: veiligheidssystemen, optimaal zicht vanuit de cabine gedurende het transport, laag geluidsniveau, gebruiksgemak, vierwielaandrijving voor de wintermaanden en locaties op het noordelijk halfrond, comfortvan de cabines, precisie van de joystick, compacte afmetingen en wendbaarheid van de machine. De logistieke sector heeft specifieke vereisten ten aanzien van de belastingscapaciteit en het manoeuvreervermogen van de machine: grote lasten, die vaak in nauwe ruimtes gehanteerd moeten worden, met hoge werkfrequenties.
Het brede assortiment van Dieci komt ons te hulp, met belastingscapaciteiten van 2.500 kg tot 23.000 kg en hefhoogten tot 30 m is het vast en zeker mogelijk om de ideale machine te vinden voor iedere specifieke bedrijfsbehoefte.
Om dezelfde redenen worden onze telescopische verreikers ook in havens en op vliegvelden gebruikt voor manoeuvres zoals het verplaatsen van vliegtuigen voor periodiek onderhoud of hettransporteren van materiaal dat van verschillende opslagplaatsen tot aan de pier moet worden gebracht.
In dergelijke situaties bewijzen de talrijke accessoires (vorken, laadschoppen, hijshaken, personen- en materiaalkorven, raamwerken met haak) hun nut: ze maken de verreiker tot een multifunctionele machine die ook kan worden ingezet voor de onderhoudswerkzaamheden van dergelijke structuren.

Sollevatori ed Elevatori porti e aeroporti Dieci

Sollevatori ed Elevatori circuiti auto Dieci

Andere toepassingsbereiken: autoracecircuits, groenonderhoud, sneeuwruimen, defensie en burgerbescherming.

Om te begrijpen wat we bedoelen met veelzijdigheid als het gaat om een telescopische verreiker voor de bouw, is het voldoende om een lijst op te sommen van verreikers die worden gebruikt voor toepassingen buiten de bouwsector. De kracht en de manoeuvreerbaarheid van deze machines, in combinatie met het brede scala aan accessoires, maken hen in vele moeilijke situaties tot een jolly, zie hieronder een aantal voorbeelden van lastige gevallen die met glans werden opgelost door een telescopische verreiker van Dieci:

 • Groenonderhoud op grote hoogte
  Door het aanbrengen van de grijper Kinshofer KM 634-0.35-3Z op de telescopische arm  van een Pegasus 45.30-verreiker was het mogelijk om toppen en takken van zeer hoge bomen te snoeien.
  Met 360° rotatie, 4.500 kg hefvermogen en een maximaal bereikbare hoogte van 29,6 meter, werd de verreiker met grijper/hydraulische zaag gebruikt om takken af te zagen en deze tegelijkertijd vast te houden met de hydraulische klemmen en deze vervolgens op de grond neer te leggen. Op deze manier kon deze moeilijke en gevaarlijke klus in alle veiligheid tot een einde worden gebracht, ook al bevonden zich er gebouwen in de nabijheid.
 • Autoracecircuits
  De Gran Prix van Spanje,  het Kampioenschap Rallycross 2018, de Gran prix van Rusland 2018, Motorrace 2017,  dit zijn slechts enkele van de grote sportevenementen waar de telescopische verreikers van Dieci werden gebruikt voor het laden en lossen van middelen en materialen of voor het van het circuit weghalen van auto’s na ongelukken. Wendbaar, snel en veelzijdig, een machine die zich goed aanpast aan het werk in racecircuits.
 • Sneeuw ruimen
  Dankzij de krachtige motor, de hydrostatische transmissie met pomp met variabele opbrengst en het goed over de grote wielen verdeelde gewicht, is het voor een telescopische verreiker van Dieci (uitgerust met laadschop en zelfnivellerende sneeuwschuif) geen probleem om zo nodig als sneeuwschuiver te fungeren  en pleinen en toegangswegen snel en in alle veiligheid vrij van sneeuw te maken. Dankzij de telescopische arm is het ook mogelijk om daken en overkappingen van hun sneeuwlast te bevrijden.

Defensie en burgerbescherming
Dankzij hun veelzijdigheid en het brede productassortiment worden de telescopische verreikers van Dieci ook vaak gebruikt door het leger  en burgerbescherming

HET ASSORTIMENT VAN TELESCOPISCHE VERREIKERS VOOR DE BOUWSECTOR VAN DIECI

Apollo

Apollo is een telescopische verreiker met vaste arm voor de bouw en de industrie, met excellente eigenschappen, extreem veelzijdig en zeer goed manoeuvreerbaar, een heuse “mini-verreiker” die ontwikkeld is voor nauwe en moeilijk toegankelijke ruimtes.
Dankzij het brede scala aan accessoires waarmee ze kunnen worden uitgerust, hijshaken, verschillende soorten grijpers, graafschoppen en schoppen voor toeslagstoffen, lieren en korven, zijn deze verreikers echte multifunctionele machines.
De cabine heeft ROPS – FOPS-homologatie en is bijzonder ruim bemeten voor verreikers van deze categorie, om een hoog comfortniveau te garanderen. Het portier is vervaardigd van een innovatief materiaal, DSCS, een ultralicht composiet materiaal dat extreem goed isoleert, zowel voor wat de weersomstandigheden als voor wat geluid betreft. Het resultaat is een cabine met een zeer hoog niveau van bestuurderscomfort.

 • Cabine met ROPS – FOPS-homologatie
 • Portier van DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

De telescopische verreikers DEDALUS zijn bijzonder geschikt om te worden gebruikt voor wegwerkzaamheden, in historische stadscentra en ondergrondse ruimtes.
Het betreft een kleine en compacte machine, geproduceerd met toenemende hefcapaciteiten en -hoogten, die zich onderscheidt door zijn wendbaarheid, kracht, precisie en uitermate soepele bewegingen.
Deze telescopische verreiker kan worden uitgerust met de nieuwe FNR-joystick die met een simpele handbeweging alle bedrijfsfuncties van de machine aanstuurt, voor nog meer veiligheid en precisie.
De cabine heeft ROPS-FOPS-homologatie en kan worden uitgerust met een extra krachtig klimaatregelingssysteem, dat een perfecte verspreiding van de lucht in de cabine mogelijk maakt.
Alle werkingsparameters van de machine worden bewaakt vanaf een boordcomputer met LCD-display.

 • Nieuwe joystick met een hendel CAN-bus
 • Hydrostatische transmissie met 2 versnellingen
 • Nieuwe FNR-joystick – optioneel
 • Cabine met ROPS – FOPS-homologatie
 • Leverbaar met de nieuwe cabine van Giugiaro Design

Icarus

De familie van telescopische verreikers ICARUS bestaat uit machines die dankzij eigenschappen als robuustheid, kracht en grote hefhoogten, bijzonder geschikt zijn voor grote klussen in de bouw en in de industrie.
De motorkap is speciaal ontwikkeld om het geluidsniveau te beperken en de hitteafvoer te optimaliseren. Aangezien de ICARUS vaak in stoffige omgevingen moet werken, is hij uitgerust met een scheidings-voorfilter dat op het luchtfilter is gemonteerd en dat het binnendringen van stof en schurende deeltjes tegengaat, voor een grotere efficiëntie en langere levensduur van de motor.
De cabine, met ROPS –FOPS-homologatie, is zeer comfortabel, er kan op verzoek een extra krachtig klimaatregelingsysteem worden gemonteerd en de cabine kan worden uitgerust met de nieuwe stoelen met automatische vering.

 • Cabine met ROPS – FOPS-homologatie
 • Scheidings-voorfilter dat op het luchtfilter wordt gemonteerd
 • Leverbaar met de nieuwe cabine van Giugiaro Design

Hercules

De familie HERCULES bestaat uit krachtige telescopische verreikers die tot de marktcategorie van de “reuzen” behoort. Deze machines bieden alle “pluspunten” voor wat betreft veiligheid, manoeuvreerbaarheid en comfort, en bevatten daarnaast uiterst geavanceerde hydraulische oplossingen.
De enorm kracht van deze telescopische verreikers komt optimaal tot zijn recht op grote scheepswerven, in steengroeven en mijnen, op haven- en marinewerven, en voor “zware” werkzaamheden in het algemeen. De verreikers onderscheiden zich door een optimaal brandstofbeheer en aanzienlijk lagere verbruikswaarden, dankzij de uitlaatgasbehandelingstechnologie SCR (selectieve katalytische reductie), de hydrostatische transmissie en het centrale differentieel die het mogelijk maken om rolverschilen tussen de wielen van de voor- en achteras te compenseren, om de belasting te minimaliseren en meer brandstof te besparen.
De machine is daarnaast uitgerust met elektronisch bediend proportioneel regelventiel (“Load Sensing- Flow Sharing”), en “Inching”-pedaal waarmee de machine langzaam vooruit kan worden bewogen, ook wanneer de motor op vol toerental draait.

 • SCR, selectieve katalytische reductie
 • Hydrostatische transmissie
 • Centraal differentieel
 • Elektronisch bediend proportioneel regelventiel “Load sensing- flow sharing”
 • “Inching”-pedaal

Pegasus

PEGASUS is een draaiende telescopische verreiker, de rotatie kan zowel continu (360°) als niet-continu (400°) zijn. Deze verreiker kan worden uitgerust met een breed scala aan accessoires om hem voor uiteenlopende werkzaamheden aan te passen, wat betekent dat één enkele machine kan fungeren als telescopische verreiker, hoogwerkplatform en hijskraan.
Het model Pegasus /400°, expliciet ontwikkeld voor de verhuurmarkt, beschikt over een rotatie van 400°, niet -continu, met als voornaamste eigenschappen gebruiksgemak, robuustheid, betrouwbaarheid en een compleet gamma van veiligheidsvoorzieningen, waaronder een lastbegrenzer en geavanceerde instrumenten die ervoor zorgen dat u de machine altijd, in iedere situatie, bij iedere belasting en trekkracht, op elk terrein en bij iedere snelheid onder controle hebt.

De Pegasus met continue rotatie over 360°, beschikt over exact dezelfde kenmerken als het model 400° en is daarnaast uitgerust met stempelpoten met automatische nivelleerfunctie en met een elektronisch besturingssysteem (gerealiseerd met CANBUS-technologie) die het mogelijk maken om in iedere willekeurige positie te werken; op basis van het steunvlak, de positie van de stempelpoten en de omvang van de last, voert het systeem een grondige diagnose uit en bepaalt in real-time de optimale bedrijfs- en veiligheidsparameters, voor een volledige controle over de machine.
De machine-uitrusting is daarnaast verrijkt met het nieuwe hydraulische regelventiel Load Sensing / Flow Sharing en een nieuwe draaikoppeling met ingebouwde draaisensor.

De capacitieve joystick met dodemanssensor, precies en gevoelig, maakt afstelling/verlaging van de draaisnelheid van de bovenbouw mogelijk.

Het systeem voor automatische omkering van de bedieningen maakt het mogelijk om met 180° gedraaide bovenbouw te werken, om manoeuvres binnen krappe werkruimtes te vergemakkelijken.

Het “Ecowork”-systeem maakt het, in combinatie met de joystick, mogelijk om meer brandstof te besparen, door het vermogen van de dieselmotor alleen te gebruiken wanneer dit noodzakelijk is.

Het reeds uitmuntende comfort van de cabine (met ROPS –FOPS-homologatie en voorzien van veiligheidsvoorzieningen en klimaatregeling) werd nog verder verhoogd dankzij de toepassing van het nieuwe navigatiesysteem Smart dat de voornaamste elektronische functies van de machine onder controle houdt: rijmodus, regeling minimumtoerental, rijsnelheid en diagnostiek.

 • Continue (360°) en niet-continue (400°) rotatie
 • Lastbegrenzer
 • Stempelpoten met automatische nivelleerfunctie
 • Hydraulisch regelventiel Load Sensing / Flow Sharing
 • Capacitieve joystick met dodemanssensor
 • Cabine met ROPS – FOPS-homologatie
 • Smart-navigatiesysteem

Pivot

PIVOT is een compacte gelede telescopische verreiker, licht in gewicht en geassembleerd met componenten van topkwaliteit. Deze laadschop op wielen met telescopische arm is ideaal voor wie in nauwe ruimtes werkt, in alle situaties waar een krachtige machine nodig is maar de bedrijfskosten beperkt moeten worden gehouden.

De motor (achter) is in de lengte geïnstalleerd, zodat hij beter toegankelijk is voor onderhoud en optimaal zicht aan de zij- en achterkant wordt behouden.

Alle fundamentele onderdelen, zoals de cardanas en de uitschuifcilinder, bevinden zich in beschermd positie en de pennen en bussen zijn bescherm met hermetische afdichtingen van het type “Long Life”. Het remsysteem is bekrachtigd en het “Inching”-pedaal geeft volledige controle over de rijsnelheid, ook wanneer de motor op het maximumtoerental loopt.

De veiligheids- en hefvoorzieningen omvatten ook een lastbegrenzer.

De cabine, één van de laagsten van de categorie voor wat betreft de afstand tot de grond, heeft een ROPS – FOPS-homologatie en is uitgerust met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen. De cabine is ontworpen om een hoog comfortniveau te garanderen, met dak dat open kan, TFT-kleurendisplay en capacitieve joystick met dodemanssensor. De cabine kan bovendien worden uitgerust met een extra krachtig klimaatregelingssysteem dat een perfecte verspreiding van de lucht mogelijk maakt.

 • “Inching”-pedaal
 • Lastbegrenzer
 • Hermetische afdichtingen van het type “Long Life”
 • Cabine met ROPS – FOPS-homologatie

Betonmixers

De betonmixer van Dieci is specifiek ontworpen voor zwaar en intensief gebruik. Het betreft de krachtigste hydrostatische Italiaans betonmixer die er is, met een betonopbrengst van 100 m³ in slechts 5 werkuren.

De F7000 CCS, ontworpen voor zwaar en intensief gebruik, is gehomologeerd om op de openbare weg te rijden, ook bij volle belasting.

De machine kan zijn uitgerust met:

 • zelfvergrendelende vooras,
 • versnellingsbak met verdeler met 2 versnellingen met elektrische of mechanische bediening,
 • hydrostatische transmissie,
 • 4 sturende aandrijfwielen met remming op alle wielen,
 • schijfremmen in oliebad,
 • in de hoogte verstelbare en over 180° draaibare losgoot
 • elektronisch weegsysteem met printer of met hydraulische meting
 • hogedrukwaspomp
 • geluidsdichte gesloten cabine met verwarming
 • bak voor het laden van toeslagstoffen

Het beproefde ontwerp van de spiraalvormige mengbladen zorgt voor een homogeen mengsel in alle secties

Het dikke staal dat voor de mengtrommel is gebruikt zorgt ervoor dat deze niet kan vervormen en lang meegaat. De automatische laadschop zorgt voor volledige autonomie bij het bereiden van het mengsel, ook op plaatsen die zich ver van een betonmortelcentrale bevinden.

De cabine biedt de allerhoogste niveaus van ergonomie, comfort en veiligheidsvoorzieningen, heeft een ROPS-FOPS-homologatie en is uitgerust met een omkeerbare bestuurdersplaats.

Dumpers

De DUMPERS van Dieci zijn veelzijdige, wendbare, lichte en gemakkelijk manoeuvreerbare machines, met verschillende, in grootte toenemende belastingscapaciteiten. Ieder model biedt specifieke eigenschappen waardoor aan alle werkvereisten tegemoet kan worden gekomen.

Deze machines zijn ideaal voor de hantering en verplaatsing van materiaal op bouwplaatsen of in de industriesector en kunnen worden uitgerust met een automatische laadschop, die ervoor zorgt dat deze DUMPERS autonoom zijn bij het laden van de bak.

Het stuur met centraal gewricht maakt een nauwe draaicirkel mogelijk, om zich gemakkelijk te kunnen bewegen op bouwplaatsen, kan de stuurmodus naar wens worden geselecteerd: sturing op 4 wielen, krabsturing of sturing op slechts 2 wielen.
Het rollbar-afdak heeft een ROPS – FOPS-homologatie, de cabine is speciaal ontworpen met het oog op een hoog comfortniveau en de bestuurdersplaats is omkeerbaar.

Confronta i modelli della gamma Dieci

DE NIEUWE CABINE GIUGIARO DESIGN

Een absoluut nieuwtje, vooral voor de telescopische verreikers voor de bouwsector, is de nieuwe cabine van Giugiaro Design, ontworpen om een aanzienlijke verbetering te verkrijgen van de werkomstandigheden en het bestuurderscomfort in de cabine, waardoor de lange werkronden minder zwaar worden gemaakt voor de bestuurder en deze tegen extreme weersomstandigheden wordt beschermd.

Zo wordt het revolutionaire concept van de Nieuwe Cabine 2018 geboren. Een van de beroemdste brands van de wereld heeft, met haar industriële divisie Italdesign, de filosofie van Dieci vormgegeven en uitgedrukt.
Extreme stijl voor interieur en exterieur, materialen die zijn afgeleid van de automotive branche, ergonomie en licht om het de werkomgeving te verbeteren.
Nieuwe systemen voor thermische isolatie, geluidsisolatie, demping die uniek zijn voor de branche en ultramoderne elektronica verbeteren het comfort en zorgen dat de bestuurder iedere manoeuvre van de machine onder controle heeft.

 • Luxueus soft-touch interieur, afgeleid van de automotive branche
 • Meer beenruimte
 • De mogelijkheid om de armleuning en stuurkolom te verstellen
 • Stoel met verwarming met keuze uit 3 verschillende veringsystemen
 • Dak, dashboard en vloermat zijn geïsoleerd en beschermen tegen lawaai van buitenaf
 • Het Zero Shock System zorgt voor een doeltreffende schommeldemping, en daarmee voor een hoog rijcomfort
 • Dempingssysteem met geïntegreerde afstelling, bestaande uit 4 steunen die stoten en schokken over 360° opvangen
 • Geoptimaliseerde klimaatregeling met 6 luchtopeningen en de mogelijkheid om het dak en de achterruiten te openen en elektrische opening van de zijruit
 • Dubbel luchtfilter om de bestuurder te beschermen tegen stof en onaangename geuren
 • Groot glasoppervlak voor meer zicht
 • Ledlampen op de omtrek van de machine en op de arm
 • Elektrische verstelbare, verwarmde achteruitkijkspiegels met anticondensfunctie
 • Display van 7’’ om 3 wireless camera’s te bewaken