STIVUITOARE TELESCOPICE PENTRU CONSTRUCȚII

Stivuitorul telescopic pentru construcții este un mijloc utilizat pentru deplasarea, transportul și ridicarea atât a sarcinilor cât și a persoanelor. Stivuitorul poate fi definit drept fix sau rotativ, în funcție de faptul că are sau nu o turelă rotativă.
Stivuitorul telescopic este un vehicul foarte versatil, care poate înlocui motostivuitoarele, platformele aeriene (PLE) și macaralele în domeniul construcțiilor.
În comparație cu motostivuitoarele, are capacitatea de a ajunge mai sus și mai departe datorită brațului telescopic, are o vizibilitate mai mare datorită poziționării laterale a brațului și garantează accesibilitatea pe terenuri accidentate.
Dacă este dotat cu o nacelă pentru persoane, stivuitorul telescopic poate servi cu ușurință drept platformă aeriană, garantând, în plus, o stabilitate mai mare, o capacitate de încărcare sporită și dimensiuni ale platformei de lucru mai mari, care pot ajunge până la 6 m. Dacă este echipat cu un cârlig de ridicare sau un troliu, poate, în multe situații, să înlocuiască macaraua. În plus, dacă este dotat cu o benă, este adecvat pentru manipularea materialelor inerte pe sol.
Prin urmare, un stivuitor telescopic este un utilaj adecvat pentru a efectua mai multe sarcini, este robust și ușor de manevrat, chiar și în spații strâmte, datorită celor 2 punți de direcție.
Gama vastă de stivuitoare telescopice Dieci vă permite, de asemenea, să îl alegeți pe cel mai potrivit pentru exigențele fiecărui șantier. Ușurința și intuitivitatea în utilizare ajută personalul să fie operațional imediat, iar nivelul foarte ridicat de securitate îi ajută să lucreze fără griji.

GAMA DIECI DE STIVUITOARE TELESCOPICE DE CONSTRUCȚIE

Fiecare firmă de construcții sau agenție de închiriere poate găsi exact caracteristicile de înălțime și capacitate de ridicare pe care le caută, datorită unei game cu adevărat unice în genul său de utilaje, pentru a satisface orice necesități de manipulare și de ridicare.
În plus, o posibilitate vastă de dotare a stivuitoarelor telescopice cu accesorii face ca aceste utilaje să poată fi complet personalizabile.

Fixed telehandlers

Pivot steer telehandlers

Rotating telehandlers

Construction vehicles

NOUA CABINĂ GIUGIARO DESIGN

O noutate absolută, mai ales pentru stivuitoarele telescopice pentru construcții, Noua Cabină Giugiaro Design este concepută pentru a îmbunătăți în mod considerabil condițiile de lucru și confortul în habitaclu, astfel încât să fie mai ușor pentru operator să efectueze ture de lucru lungi și să fie protejat de condițiile atmosferice dificile.

Cabina Giugiaro | Sollevatori ed Elevatori Telescopici Dieci

Sunteți o agenție care închiriază utilaje de construcție?

Descoperiți noua gamă de stivuitoare telescopice pentru construcții, cu condiții de cumpărare concepute special pentru serviciile de închiriere.

SECTOARE DE APLICARE A STIVUITOARELOR TELESCOPICE PENTRU CONSTRUCȚII

Lucrări de construcții

Fie că este vorba despre construcții noi, acoperișuri, învelitori sau renovări și restaurări, stivuitorul telescopic este un utilaj indispensabil pentru domeniul construcțiilor moderne.
Stivuitoarele telescopice Dieci, dată fiind flexibilitatea gamei, sunt adesea utilizate în acest sector pentru robustețea și ușurința lor de utilizare în diferite medii și situații.  Cu o capacitate de înălțime cuprinsă între 5,78 m și 30 m și o capacitate de încărcare de la 2.500 kg la 23.000 kg, acestea sunt capabile să satisfacă cele mai variate necesități de ridicare și manipulare.
Datorită accesoriilor disponibile (furci, bene, cârlige de ridicare, nacele, vinciuri, troliuri, brațe cu zăbrele cu cârlig), stivuitorul telescopic poate funcționa ca un motostivuitor, platformă aeriană sau macara și poate manipula cu ușurință materiale inerte, precum pietriș, pământ și cărămizi.
Caracteristici foarte apreciate în sectorul construcțiilor sunt și sistemele de siguranță care previn erorile și simplitatea de utilizare, practic adesea utilajele sunt folosite de echipe de lucru diferite, care trebuie să poată manevra vehiculul în mod optim, într-un timp foarte scurt și în siguranță totală.

Sollevatori ed Elevatori telescopici Edilizia Dieci
Sollevatori ed Elevatori grandi strutture Dieci

Montarea structurilor mari și construcția de instalații

Un stivuitor telescopic pentru construcții poate fi folosit cu ușurință și în lucrările de construcții care nu sunt strict legate de domeniul construcțiilor, cum ar fi construirea de structuri temporare mari (tribune pentru evenimente, scene pentru concerte, standuri pentru manifestații, luna park etc.) sau în montarea unor instalații de energie regenerabilă de mari dimensiuni, cum ar fi câmpurile de panouri fotovoltaice sau fermele eoliene.
Manipularea palelor mari ale turbinelor eoliene, de exemplu, este dificilă și foarte delicată: este necesar să se fixeze și să se ridice palele din centrul de greutate pentru a le deplasa din zonele de depozitare în locurile de funcționare; această operațiune se realizează în condiții de totală siguranță cu ajutorul stivuitoarelor telescopice Dieci, datorită diferitelor dispozitive de control care permit să se gestioneze cu o precizie maximă o mare putere de ridicare.
În plus, posibilitatea de a lucra cu ușurință chiar și pe terenuri accidentate sau în spații înguste fac ca aceste utilaje să fie ideale pentru companiile care trebuie să lucreze pe șantiere foarte diferite în ceea ce privește conformația morfologică sau care trebuie să monteze structuri în zone locuite.
Fără a uita că un stivuitor telescopic pentru construcții poate fi echipat cu diverse accesorii (furci, bene, cârlige de ridicare, nacele pentru persoane și pentru materiale, vinciuri, troliuri, brațe cu zăbrele cu cârlig), care fac din acesta un utilaj multifuncțional.

Galerii și tuneluri

Utilajele și stivuitoarele telescopice pentru construcții Dieci sunt din totdeauna indispensabile pentru lucrările în interiorul tunelurilor, pe lângă robustețea și standardele ridicate de siguranță, utilajele speciale din linia pentru „tunneling” pot fi fabricate „cu protecție împotriva exploziilor” și pot obține toate certificările necesare pentru desfășurarea operațiunilor în tuneluri.
Echipamentele speciale, cum ar fi grinzile pentru tuneluri și nacelele pentru tuneluri, au fost dezvoltate de-a lungul anilor la cererea specifică a clienților, întotdeauna cu respectarea reglementărilor în vigoare, făcând posibile și sigure lucrările dificile și periculoase.
Sollevatori ed Elevatori telescopici gallerie e trafori Dieci
Sollevatori ed Elevatori miniere e cave Dieci

Mine și cariere

Versatilitatea și flexibilitatea operațională sunt caracteristicile principale ale stivuitoarelor telescopice și ale altor utilaje de construcți Dieci, datorită adoptării unor dispozitive tehnologice speciale și datorită componentelor de calitate, ele fiind perfecte pentru a garanta performanțe extreme precum cele necesare pentru lucrările din minele subterane și din cariere.
Gama largă de stivuitoare telescopice rotative vă permite să aveți întotdeauna la dispoziție un utilaj cu caracteristicile adecvate pentru a efectua lucrări de întreținere a benzilor transportoare, a lanțurilor transportoare, a instalațiilor de ventilație etc. Stabilizatoarele autonivelante montate pe unele modele de stivuitoare telescopice sunt ideale pentru lucrările de consolidare ale terenului pietros. În plus, filtrele suplimentare de ventilație adăugate în cabină împiedică operatorul să respire substanțe potențial nocive.
Proiectate în mod expres pentru lucrările din mine, dumperele gigante permit încărcături de până la 8 m³ și sunt absolut unice prin robustețea și practicitatea lor. La fel ca și celelalte utilaje speciale din linia Dieci dedicate „tunneling”-ului, linie născută din experiența și necesitățile specifice ale acestui sector, acestea pot fi certificate „cu protecție împotriva exploziilor”, pentru a funcționa în subteran.
În ceea ce privește carierele deschise, avem utilaje și echipamente specifice pentru fiecare tip de operațiune: întreținerea cilindrilor, manipularea conductelor pentru piloți, transportul și încărcarea plăcilor de marmură și multe altele.

Logistică, porturi și aeroporturi

Când vine vorba de manipulare nu există un utilaj mai bun decât un stivuitor telescopic Dieci! Iar dacă vorbim despre manipulare, nu putem să nu menționăm sectorul logistic.
Motivele pentru alegerea unui stivuitor telescopic Dieci sunt multiple: sistemele de siguranță, vizibilitatea excelentă din cabină în timpul transportului, zgomotul redus, ușurința în utilizare, tracțiunea integrală pentru lunile de iarnă și pentru longitudinile nordice, confortul cabinei, precizia joystickului, cacarcterul compact și agilitatea utilajului. Sectorul logistic are exigențe speciale în ceea ce privește capacitatea de încărcare și posibilitățile de manevrare: încărcături mari în spații adesea înguste, care trebuie să fie mutate frecvent.
Vasta gamă Dieci vine în ajutorul nostru, cu capacități cuprinse între 2.500 kg și 23.000 kg și capacități de ridicare la o înălțime de până la 30 m, astfel că este cu siguranță posibil să găsiți utilajul ideal pentru orice cerință specifică de manipulare.
Din aceleași motive, stivuitoarele noastre telescopice sunt utilizate, de asemenea, în porturi și în aeroporturi, pentru manevre cum ar fi deplasarea aeronavelor pentru întreținerea periodică sau transportul materialului care trebuie să fie îmbarcat de la diferitele depozite până la docuri.
În aceste situații, sunt foarte apreciate numeroasele accesorii (furci, bene, cârlige de ridicare, nacele pentru persoane și pentru materiale, vinciuri, brațe cu zăbrele cu cârlig) care fac stivuitorul un utilaj multifuncțional capabil să asigure și necesitățile de întreținere ale acestor structuri.

Sollevatori ed Elevatori porti e aeroporti Dieci
Sollevatori ed Elevatori circuiti auto Dieci

Alte domenii de aplicare: circuite automobilistice, întreținerea spațiilor verzi, curățarea zăpezii, apărare și protecție civilă.

Pentru a înțelege toată versatilitatea unui stivuitor telescopic pentru construcții, este suficient să enumerăm câteva aplicații care se află în afara contextului construcțiilor. Puterea și manevrabilitatea acestui utilaj, combinate cu o gamă largă de accesorii, îl fac un jolly în multe situații dificile; iată câteva cazuri în care stivuitorul telescopic Dieci a reușit să se descurce foarte bine:

 • Întreținerea spațiilor verzi la înălțimi mari
  Datorită aplicării cleștelui Kinshofer KM 634-0.35-3Z pe brațul telescopic al unui stivuitor Pegasus 45.30 a fost posibil să se taie vârfurile și ramurile copacilor foarte înalți.
  Cu o rotație la 360°, cu o capacitate de 4.500 kg și putând ajunge la o înălțime maximă de 29,6 metri, stivuitorul cu clește/ferăstrău hidraulic rotativ taie și, simultan, apucă ramurile, ținându-le cu ghearele hidraulice până când le depune pe sol. În acest fel, această operație dificilă și periculoasă este finalizată în siguranță totală, chiar și în apropierea clădirilor.
 • Circuite automobilistice
  Marele Premiu al Spaniei,  Campionatul Rallycross 2018, Marele premiu al Rusiei 2018, Moto GP 2017, acestea sunt câteva dintre marile evenimente sportive la care au fost folosite stivuitoare telescopice Dieci pentru încărcarea și descărcarea vehiculelor și a materialelor sau pentru înlăturarea de pe pistă a mașinilor care au suferit accidente. Manevrabil, rapid și versatil, este un utilaj care se adaptează bine necesităților circuitelor automobilistice.
 • Curățarea zăpezii
  Datorită puterii motorului, transmisiei hidrostatice cu pompă cu debit variabil și greutății bine distribuite pe roțile de lucru mari, este ușor pentru un stivuitor telescopic Dieci (echipat cu o benă și cu o lamă pentru zăpadă) să acționeze, la nevoie, ca un plug de zăpadă  și să curețe rapid și în siguranță piețele și drumurile de acces. Datorită brațului telescopic este posibilă și curățarea acoperișurilor și a învelitorilor amenințate de greutatea excesivă a zăpezii.
 • Apărare și protecție civilă

Datorită versatilității și gamei lor largi, stivuitoarelor telescopice Dieci și-au găsit adesea diverse utilizări chiar și în armată și în cadrul protecției civile

GAMA DE STIVUITOARE TELESCOPICE PENTRU CONSTRUCȚII DIECI

Apollo

Apollo este stivuitorul telescopic cu braȚ fix pentru industrie și construcții, cu caracteristici excelente, versatilitate extremă și manevrabilitate optimă: este un „mini-stivuitor”, proiectat pentru spații strâmte și dificile.
Gama largă de accesorii care pot fi montate pe acest utilaj: cârlige de ridicare, diverse tipuri de clești, cupe de excavare și pentru materiale inerte, troliuri și coșuri, îl fac un utilaj multifuncțional.
Cabina este omologată ROPS– FOPS și este foarte mare pentru stivuitoarele din această categorie, garantând un nivel ridicat de confort. Portiera este fabricată cu un material inovator, DSCS, un compozit ultra-ușor, dar extrem de izolant atât în ceea ce privește condițiile atmosferice, cât și zgomotul. Rezultatul este un habitaclu cu un confort și o practicitate îmbunătățite.

 • Cabină omologată ROPS – FOPS
 • Portieră din DSCS (Double Skin Composite System)

Dedalus

Modelele de stivuitoare telescopice DEDALUS sunt potrivite în special pentru a fi utilizate la lucrări de întreținere a drumurilor, în centrele istorice și în subteran.
Utilaj mic și compact, produs cu capacități și înălțimi din ce în ce mai mari, se distinge prin caracteristicile sale de manevrabilitate, putere, precizie și fluiditate mare a mișcărilor.
Acest stivuitor telescopic poate fi dotat cu noul Joystick FNR care, datorită unei simple mișcări a mâinii, gestionează toate funcțiile de lucru ale mașinii, sporindu-i siguranța și precizia.
Cabina este omologată ROPS-FOPS și poate fi dotată cu o instalație de aer condiționat îmbunătățită, care permite circulația perfectă a aerului în interiorul habitaclului.
Toți parametrii de funcționare ai utilajului sunt monitorizați de un computer de bord cu un afișaj LCD.

 • Noul joystick cu manetă simplă CAN-bus
 • Transmisie hidrostatică cu 2 trepte de viteză
 • Noul joystick FNR – opțional
 • Cabină omologată ROPS – FOPS
 • Disponibil cu noua cabină Giugiaro Design cab

Icarus

Familia de stivuitoare telescopice ICARUS reprezintă o gamă de mașini indicate în special pentru lucrări mari în sectorul construcțiilor și în cel industrial, datorită caracteristicilor de rezistență, putere și înălțimi de ridicare mari.
Capota motorului a fost proiectată special pentru a reduce emisiile acustice și pentru a optimiza dispersia căldurii, în plus, deoarece trebuie să funcționeze în medii de lucru cu mult praf, ICARUS a fost dotat cu un prefiltru separator aplicat pe filtrul de aer, care împiedică ingerarea prafului și a particulelor abrazive, permițând o mai mare eficiență și o durată de viață mai îndelungată a motorului.
Cabina, omologată ROPS-FOPS, este foarte confortabilă, instalația de climatizare poate fi potențată la cerere și se pot monta noile scaune dotate cu suspensie automată.

 • Cabină omologată ROPS – FOPS
 • Pre-filtru separator aplicat pe filtrul de aer
 • Disponibil cu noua cabină Giugiaro Design cab

Hercules

Familia HERCULES este compusă din stivuitoare telescopice puternice, care se poziționează pe piață drept „giganți”. Acestea încorporează toate „plusurile” legate de siguranță, manevrabilitate și confort, precum și soluții hidraulice avansate.
Capabile să-și valorifice la maximum întreaga putere pe marile șantiere de construcții, în cariere și în mine, în porturi și pe șantierele navale și pentru lucrările „dificile” în general, aceste stivuitoare telescopice se caracterizează printr-o gestionare optimizată a combustiei și consumuri reduse semnificativ, datorită tehnologiei de tratare a gazelor de eșapament SCR (reducere catalitică selectivă), transmisiei hidrostatice și diferențialului central care permite să se compenseze diferențele de rotație dintre roțile de pe puntea anterioară și cea posterioară, reducând la minimum eforturile și realizând o economie mai mare de carburant.
În plus, este echipat cu distribuitor proporțional cu control electronic „Load Sensing- Flow Sharing” și comandă „Inching” cu pedală care permite utilajului să avanseze lent chiar și atunci când motorul funcționează la turație maximă.

 • SCR, reducere catalitică selectivă
 • Transmisie hidrostatică
 • Diferențial central
 • Distribuitor proporțional cu control electronic „Load Sensing-Flow Sharing”
 • Comandă „Inching” cu pedală

Pegasus

PEGASUS este un stivuitor telescopic rotativ, rotația poate fi continuă (360°) sau non-continuă (400°). Pe acest stivuitor se poate monta o mare varietate de accesorii care îl fac adecvat pentru executarea a numeroase tipuri de lucrări, un singur utilaj poate funcționa ca stivuitor telescopic, platformă aeriană și macara.
Modelul Pegasus /400°
, conceput special pentru piața de închiriere, are o rotație de 400° non-continuă, principalele sale caracteristici fiind simplitatea de utilizare, robustețea, fiabilitatea și o gamă completă de dotări de siguranță, inclusiv un limitator de sarcină și instrumente de avangardă pentru un control total al utilajului în orice condiții de efort, sarcină, teren și viteză.
Pegasus cu rotație continuă la 360°, pe lângă toate caracteristicile modelului de 400°, este dotat cu picioare de stabilizare cu funcție de nivelare automată și cu un sistem de control electronic (realizat cu tehnologie CAN-bus) care îi permit să opereze în orice poziție, practic, în funcție de suprafața de sprijin, de poziția picioarelor de stabilizare și de încărcătură, sistemul măsoară în timp real parametrii optimi de lucru și de siguranță, printr-o diagnoză aprofundată, permițând controlul total.
La dotări se adaugă noul distribuitor hidraulic Load Sensing/Flow Sharing și o nouă articulație rotativă cu senzor de rotație integrat.
Joystickul capacitiv cu senzor pentru prezența operatorului, precis și sensibil, permite reglarea/reducerea vitezei de rotație a turelei.
Sistemul de inversare automată a comenzilor permite deplasarea cu turela rotită până la 180°, pentru a vă deplasa mai ușor în interiorul zonelor de lucru înguste.
Sistemul „Ecowork” combinat cu joystickul permite o economie mai mare de combustibil, preluând putere de la motorul Diesel numai atunci când este necesar.
Caracteristicile excelente de confort ale cabinei (omologată ROPS-FOPS și dotată cu toate dispozitivele de siguranță și de aer condiționat) sunt îmbunătățite ulterior prin adoptarea unui nou sistem de navigație Smart care controlează principalele funcții electronice ale mașinii: modul de funcționare, controlul turației minime, viteza de avansare și diagnosticarea.

 • Rotație atât continuă (360°), cât și non-continuă (400°)
 • Limitator de sarcină
 • Stabilizatoare cu funcție de nivelare automată
 • Distribuitor hidraulic Load Sensing/Flow Sharing
 • Joystick capacitiv cu senzor pentru prezența operatorului
 • Cabină omologată ROPS – FOPS
 • Sistem de navigație Smart

Pivot

PIVOT este un stivuitor telescopic articulat compact, ușor și asamblat din componente de înaltă calitate. Acest încărcător frontal pe pneuri, cu șasiu articulat și cu braț telescopic, este ideal pentru cei care lucrează în locuri strâmte, oriunde este nevoie de un utilaj cu prestații optime și costuri de operare reduse.
Motorul (posterior) este instalat longitudinal, pentru o accesibilitate mai bună în timpul întreținerii, cu o vizibilitate optimă pe lateral și în spate.
Toate părțile vitale, cum ar fi arborele cardanic și cilindrul de extindere, se află într-o poziție protejată, iar bolțurile și bucșele sunt protejate de garnituri de sigilare „Long Life”. Sistemul de frânare este servoasistat, iar pedala „Inching” permite controlul deplin al vitezei de deplasare, chiar și cu motorul la turație maximă.
Dotările de siguranță și de ridicare includ un limitator de sarcină.
Cabina, printre cele mai joase față de sol din categoria sa, este omologată ROPS – FOPS, este dotată cu toate dispozitivele de siguranță și este proiectată pentru a garanta un nivel ridicat de confort, cu acoperiș cu trapă, afișaj TFT color și un joystick capacitiv cu senzor pentru prezența operatorului. În plus, poate fi dotată cu o instalație îmbunătățit de climatizare, care permite circulația perfectă a aerului în interiorul habitaclului.

 • Comandă „Inching” cu pedală
 • Limitator de sarcină
 • Garnituri de sigilare „Long Life”
 • Cabină omologată ROPS – FOPS

Autobetoniere

Autobetoniera Dieci este proiectată în mod special pentru o utilizare intensivă, în condiții dificile. Este autobetoniera hidrostatică italiană cu cea mai mare putere, cu o producție de beton de 100 m³ în doar 5 ore de lucru.
Proiectată pentru o utilizare intensă și în condiții dificile, F7000 CCS este omologată pentru circulația rutieră chiar și la sarcină maximă.

Utilajul poate fi dotat cu:

 • punte anterioară cu autoblocare,
 • cutie de viteze cu distribuitor în 2 trepte, cu comandă electrică sau mecanică,
 • transmisie hidrostatică,
 • 4 roți motoare și directoare cu frânare pe toate roțile,
 • frâne cu disc în baie de ulei,
 • jgheab de descărcare reglabil în înălțime, cu rotație la 180°
 • sistem de cântărire electronică cu imprimantă sau cu detectare hidraulică
 • pompă de spălare cu presiune mare
 • cabină închisă insonorizată, cu încălzire
 • ladă pentru încărcarea materialelor inerte.

Proiectarea omologată a paletelor în spirală permite ca amestecul să fie omogen în toate secțiunile.
Grosimea mare a oțelului utilizat pentru tamburul de amestecare îi garantează nedeformabilitatea și durata lungă de viață. Lopata cu încărcare automată permite o autonomie totală în prepararea amestecului, chiar și în locurile situate departe de un centru de betoane pentru alimentare.
Cabina, care este deja printre cele mai bune prin ergonomie, confort și siguranță, este omologată ROPS-FOPS și este dotată cu loc de condus reversibil pentru șofer.

Dumper

DUMPERELE Dieci sunt utilaje versatile, manevrabile, ușoare și cu o manipulare facilitată, cu capacități de încărcare crescătoare. Fiecare model prezintă caracteristici specifice, concepute în mod special pentru fiecare cerință de lucru.
Utilajele ideale pentru manipularea materialelor pe șantierele de construcții sau în sectorul industrial, pot fi echipate cu lopată cu încărcare automată, care face ca aceste DUMPERE să fie autonome în fazele de încărcare a remorcii.
Direcția cu articulație centrală permite o rază de bracare mică, pentru a se putea deplasa ușor în interiorul șantierelor, utilajul poate fi dotat cu direcție care poate fi selectată după preferințe pe toate cele 4 roți, transversală, sau numai pe 2 roți.
Acoperișul-rollbar este omologat ROPS-FOPS, iar cabina este proiectată pentru un nivel ridicat de confort și este dotată cu loc de condus reversibil pentru șofer.

Gama dieci de stivuitoare telescopice de construcție

NOUA CABINĂ GIUGIARO DESIGN

O noutate absolută, mai ales pentru stivuitoarele telescopice pentru construcții, Noua Cabină Giugiaro Design este concepută pentru a îmbunătăți în mod considerabil condițiile de lucru și confortul în habitaclu, astfel încât să fie mai ușor pentru operator să efectueze ture de lucru lungi și să fie protejat de condițiile atmosferice dificile.
În acest mod a luat naștere conceptul revoluționar al Noii Cabine 2018. Una dintre cele mai renumite mărci din lume, cu divizia sa industrială Italdesign, a dat formă și expresie filozofiei Dieci.
Stilul extrem pentru spațiile interioare și exterioare, materialele derivate din sectorul automobilistic, ergonomia și luminozitatea îmbunătățesc mediul intern.
Noua instalație de izolare termică, insonorizare și amortizare, unică în domeniu, și componentele electronice de ultimă generație îmbunătățesc confortul și experiența de control și de manevrare a utilajului.

 • Interioare soft-touch de înaltă calitate, derivate din sectorul automobilistic
 • Mai mult spațiu pentru picioare
 • Posibilitatea de a regla cotiera și coloana de direcție
 • Scaun încălzit dotat cu 3 sisteme de suspensie diferite, la alegere
 • Acoperișul, tabloul de bord și mocheta insonorizante vă izolează de zgomotul exterior
 • Zero Shock System reduce în mod eficient oscilațiile, pentru un confort ridicat la condus
 • Sistemul de amortizare, cu reglare integrată, compus din 4 suporturi care reduc șocurile și zdruncinăturile la 360°
 • Climatizare optimizată cu 6 guri de ventilație, plus acoperișul și luneta care se pot deschide și cu geamul lateral care poate fi deschis electric
 • Filtrul de aer dublu pentru ca operatorul să fie protejat de praf și de mirosuri
 • Suprafață mare de sticlă care mărește vizibilitatea
 • Faruri cu leduri plasate pe perimetrul mașinii și pe braț
 • Oglinzi retrovizoare reglabile electric și care pot fi încălzite pentru a evita aburirea
 • Afișaj de 7” pentru a monitoriza 3 camere video wireless